Mit csináljak, hogy "egy szinten" legyek a pasimmal?
Úgy értem, mostanában egyre többször vagyok kénytelen rájönni hogy ő klasszisokkal jobban néz ki nálam. (Persze ő azt mondja, hogy úgy szeret ahogy vagyok, nem kéne más, stb, stb.) Legjobban az zavar hogy mitteszeres, pattanásos a bőröm, pedig elég sok mindent kipróbáltam már rá. A gyenge hajam és a kissé lógós melleim se éppen a büszkeségem, jobban mondva olyan nincs is.
Adhatnátok pár tanácsot, legyen az bőr-hajápolási, fogyúkúrás (rámfér) öltözködési vagy smink kérdéskörből, hogy mit tegyek hogy lehetőleg ne érezzem úgy hogy jobb csajt érdemel. Köszi :)
1. Szerintem ez nem kinézet kérdése. Ha szeret téged lehetsz egy büdös, piszkos igénytelen gennyes-pattanásos Szörnyella de Frász, vagy akár a monaco-i Stephanie, őneki így fogsz kelleni ahogy vagy! :)
2. Senki kedvéért, főleg pasi miatt ne változtass magadon! Senkisem tökéletes. Nekem is lógnak a melleim, és vannak pattanásaim. de ezek ellen nem lehet mit tenni, csak kezelni. Mindig azt kell szégyellni, amiről tehetnél.
A pattanásos bőrre használj Dermofil pasztát Rossmann-ban, DM-ben lehet kapni. Nekem is nagyon pattanásos volt a bőröm, nagyon sok mindent kipróbáltam, de csak ez segített, pár nap múlva már lehetett látni a változást. Mondjuk lehet nem mindenkinek segít, de egy próbát megér.
Használj egy kis alapozót is, de csak habállagút, mert a folyékonyak csak még jobban eltömítik a pórusokat és még csúnyább lesz a bőröd. A szemeidet kiemelheted szempillaspirállal, felül kihúzhatod szemhéjtussal, a szemcerka csak elmosódik, az nem túl szép látvány.
Remélem tudtam segíteni :)
Nem virtuális hátba veregetést kért a kérdező, hanem azt hogy segítsünk neki.
A hogy erősebb legyen a hajad, arra szedhetsz Revalidot, Biovanne-t, vagy kovaföld kapszulát. De ne felejtsd el, hogy akkor egy kicsit erősebb lesz máshol is a szőr, azt tartsd kordában.
Fogyókúrának annyit, hogy ha van kitartásod, hagyd el a szénhidrátokat, egyél zöldséget, gyümölcsöt, sovány húst. Egyél naponta 5x kicsi adagokat. Vagy csak egyszerűen egyél sokkal kevesebbet, hagyd el a vacsorát. Hosszú folyamat, de idővel látszik majd az eredmény.
Menj el kozmetikushoz arc kezelésre, de ha annyira erősen pattanásos és mitteszeres az arcod, akkor bőrgyógyász segítségét kérd. Mivel zsíros a bőröd, így problémás bőrre való korrektort, és púdert javasolok. Alapozót nem, mert attól fénylik majd a bőröd. Hangsúlyozd ki a szemed. A vízvonalnál egy kis fekete jó minőségű szemceruza, a szemhéjadra meg valami szép kis árnyalat, ami illik az arcodhoz. Használj szempillaspirált. A melleidre push-up melltartó. Kérd meg egy csinos nő ismerősödet, hogy segítsen neked néhány tanáccsal, hogy milyen ruhát vegyél fel. Menjetek el együtt vásárolni, kérd ki a tanácsát, hogy jól áll-e a ruha. Így látatlanba nem mondhatok semmi konkrétat, hogy mit vegyél fel, mert nem látlak, nem tudom mi állna jól neked.
Pattanásos, mitteszeres bőrre szakoodtak a bőrgyógyászok, ezen kívül rengeteg termék kapható, ami persze majdnem mind pénzkidobás, ha nem mész vele dokihoz és nem keresi meg a probléma okát.
Hajadra tényleg jó a revalid, vagy b vitamin, de mondjuk azt, hogy genetikailag milyen hajad van, azt nem befolyásolja nagyon, csak ha vitamin hiányod van azon segít (de amúgy b vitamin és cink hiánytól lehet gyenge a haj és a pattanást is okozhatja, szóval szedj vitamint, szerintem segíteni fog!).
A hajadon egyébként egy jó frizura és némi reggeli turbózás is sokat segít, pl nekem derékig érő hajam van és hát nyilván az a fejem tetejére lapulna, ha nem tupírozném meg a tövét kicsit (nem látszik mások számára, viszont ég és föld a különbség összhatásban). Ha rövidebb hajad van, akkor pl segít, hogyha körkefén szárítod, hajhabot használsz...stb.
Fogyózni a gép előtt ülve nehéz, munka/suli után heti kétszer menj el futni, ne egyél édességet (egyáltalán), csipszet, más junkfoodot, tehát főétkezések között ne nassolj, ne igyál üdítőt és cukros teát sem.
Smink kérdésről rengeteg cikk van a neten, különböző videók, amik lépésről lépésre mutatnak be egy-egy sminket. Érdemes egyébként egy szemöldök formázással kezdened, de ezt legjobb, ha szakemberre, pl kozmetikusra bízod, ha nem szabályos a szemöldököd. Semmiképpen ne szedd ki természetellenesen vékonyra, vagy kampósra, az a jó, ha nem is látni, hogy szeded, csak szép a formája, annyinak szabad rajta látszani, hacsak nem a cirkuszba készülsz bohócnak. A szemöldököd formálásához, ha nem fekete szemöldököd van, akkor szükséged lesz szemöldökceruzára (ha szőke vagy akkor a bézs, ha sötétszőke, barna vagy vörös hajú, akkor a barna árnyalatra lesz szükséged, a sötétbarnát csak akkor ved meg, ha nagyon sötét barna a hajad, és ennek ellenére ritka a szemöldököd). Mivel tökéletes szemöldök nincs, a reggeli sminknél ezzel tudsz kicsit javítani rajta (nem vonalat húzol, hanem szépen satírozó mozdulatokkal használd, keress rá youtubeon, hogy eyebrow).
Ez azért ilyen fontos, mert ha rendezett a szemöldököd, akkor igazából egy kis szempillaspirállal meg egy kis púderrel már jól is nézel ki, nem kell nagy smink...
Púderből pedig logikusan pattanás elleni fertőtlenítő hatásút vegyél, ez felszívja a plusz zsírt az arcodról és így megelőzi a továbbiak kialakulását és egyben megszünteti az arcod csillogását is. Én alapozót nem javaslok, mert szerintem a pattanások úgyis átlátszanak alatta és az sokkal cikibb, mint maga a pattanás...
Öltözködésben pedig igazából nézz divatlapokban (pl glamour, elle) olyan csajokat, akiknek tetszik a stílusa, vagy akár a suliban is, és próbálj otthon te is hasonló szetteket összeállítani. Nem sok új ruha kell általában még a nagy változásokhoz sem, csak max 1-2 jól megválasztott alapdarab, meg egy kicsit több odafigyelés, esetleg nőiesebb kiegészítők, pl övek, nyakláncok, fülbevalók...stb, de azok pedig nem jelentenek nagy tételt. Cipőből és táskából szerintem minél egyszerűbb, annál jobb, csak színben és anyagában mindig menjen a táska és a cipő egymáshoz (nekem pl a kedvencem egy fekete vászoncipő, ehhez egy kisméretű fekete bőrtáskám és egy nagyobb vászon van, attól függően, hogy épp melyikre van szükségem, ezen kívül az elegánsabb cipőim többnyire barnák, így az elegánsabb táskáim is, hogy jól kombinálhatók legyenek.)
Amúgy a legfontosabb az lenne, hogy ne érezd magad csúnyábbnak vagy értéktelenebbnek a barátodnál. Valószínűleg nem csak a külsőddel vannak problémák, hanem lelki gondjaid is vannak, ha úgy érzed, hogy ne vagy elég jó hozzá. Mondjuk ezen részben segít az, ha kicsit javítasz a külsődön, a sport meg mindenképpen jót tesz a lelkednek, mert olyan vegyületeket termel a szervezetedben (endorfint), ami pont a rosszkedv és a szorongás ellen hat, attól azonnal magabiztosabbnak érezheted magad. Egyébként pedig most ez hülyén fog hangzani, de nincs olyan nagy különbség az meberek között, még ha van akin több a súlyfelesleg és tényleg nem olyan szabályos az arca, a legtöbb ember, aki csúnya az magát csúfította el, a természet nem bánt el úgy vele. Gondolok itt az agyonkent, színes hajú, formátlan ruhákba bújt egyénekre. Még akiről úgy gondolod, hogy nagyon szép, annak is vannak hibái és a szépség legtöbbször az egészségből fakad, tehát ha valaki egészséges, sportol, nem eszik többet, mint kéne, annak általában szép fényes a haja, rendbejön a bőre (egy-két pattanás hidd el nem számít, még a kifutómodellek is ugyanúgy küzdenek miteszerekkel, ezek nem komoly bőrhibák, el lehet fedni őket, de nem is érdemes, mert senkit nem zavarnak).
Aokat az embereket látjuk szépnek, akik magabiztosak és egészségesek. Szóval leginkább ezt a két dolgot erősítsd, és akkor a többi majd jön magától..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!