Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Miért az az elfogadott ha...

Miért az az elfogadott ha kemikáliákkal kenik magukat az emberek? Az ősember se kente magát semmivel. A középkorban sem fürödtek még mégis vígan éltek. Miért szólnak meg hogy nem fürdök nem mosok hajat?

Figyelt kérdés
Olyan feleslegesnek érzem büdös nem vagyok de mégis megszólnak így anonim is persze élőben meg nem is gondolná senki rólam. Miért ilyen álszentek az e,berek?
2012. szept. 29. 11:07
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
97%

Orvos és heti egyszer fürdik :D

:O

Hát az olyannak inkább szappant kellett volna adni diploma helyett.

2012. szept. 29. 11:32
 12/18 anonim ***** válasza:
95%
Például nagyanyám is utálta a "kenceficéket" viszont minden nap lemosdott házi szappannal, mert az még elég természetes, utána nettodorral bekente magát, az volt a leggyengébb illatú izzadásgátló szer.Sosem volt büdös.De ez a minimum!
2012. szept. 29. 11:36
 13/18 anonim ***** válasza:
93%

most nem azért mondom, de ha te ezt teljesen normálisnak tartanád, akkor nem írnád ki ezt a kérdést már vagy harmadszor.

vannak dolgok, amiket egyszerűen meg kell csinálni - ilyen a fürdés is. én spec szeretek fürdeni, mert miután mondjuk x helyen voltam (pl. nyáron a 40 fokban-akkor pláne), utána egyenesen szuper érzés, mikor 'lemosom magamról a város porát/mocskát'.

hajmosásra ugyan ez+a hajam még villámgyorsan zsírosodik is és egy idő után büdösödne is és én azt nem akarom.

és ezt nem csak anonim módon gondolom így. ha a környezetemben lenne hozzád hasonló ember, arra is igencsak furán néznék amiért fölöslegesnek érzi a tisztálkodást. ez nem álszentség.

ja és írtad, hogy kemikáliák. most megint nem azért, de annyi helyen foglalkoznak olyannal, hogy természetes anyagokból csinálnak samponokat, kencéket, hogy nem lenne muszáj egyáltalán, hogy bolti cuccokkal oldd meg a fürdést.. ezt pl. pont tegnap linkelte valaki az egyik kérdéshez: [link]

2012. szept. 29. 13:10
 14/18 anonim ***** válasza:
93%

Ha a kemikália résszel van bajod, akkor használj natúr terméket és kész.

Ha a tisztálkodással, akkor meg a fejedben van zűr.

Az ősember nem épp jó példa, manapság igenis undorító dolog nem hajat mosni, leglaább heti egyszer, inkább kétszer, legalábbis ha városban élsz. Ugyanis az ősember idejében nem volt közlekedés, gyárak, szmog, ami prímán a hajadra meg a bőrödre rakódik a nap folyamán. Ezeket viszont a tiszta víz sem oldja le megfelelő mértékben. Ezért alapvető manapság a dolog.

A középkort meg nem poénból hívják SÖTÉT középkornak... elég röviden éltek, és nem is túl vígan. :D

Abban pedig ne legyél biztos, hogy nem vagy büdös, a saját szagodat megszokod, aki folyton veled van, megszokja, az ismerőseid pedig lehet csak bunkóságnak tartják, hogy szóvá tegyék a dolgot. :D

2012. szept. 29. 14:44
 15/18 anonim ***** válasza:
91%

13. Azt én linkeltem :) És azért, mert szintén természetességpárti vagyok, de szeretnék minél egészségesebben tisztálkodni.

Ez a kérdés pedig már nem harmadszor van feltéve, hanem legalább ötödször :D A megfogalmazás más, de a halyesírás ugyan az. Jaj de nehéz felfogni, hogy undorítónak tartja és kiveti magából a társadalom az igénytelen embereket...

2012. szept. 29. 14:50
 16/18 anonim ***** válasza:

Azért valamire a te fajtád is hasznos, kérdező.Nos, te mosdani nem szeretsz én meg szellőztetni, mivel fázós vagyok.Viszont nekem is van egy ilyen ősember ismerősöm, akinek "víziszonya" van.Ha ő néha eljön, mindig azonnal kinyitom az összes ablakot, miután elmegy.Így legalább kiszellőztetek.

Vegyél példát a macskáról, neki nem lenne muszáj, mégis tisztálkodik, szépen lenyalogatja magát.Legalább ennyit igazán megtehetnél te is. Jön a hideg idő, kellemetlen lesz utánad hosszasan szellőztetni.

2012. szept. 29. 15:56
 17/18 anonim ***** válasza:
91%

Figyelj, attól, mert a környezeted olyan tapintatos, hogy nem mondja az arcodba, hogy büdös vagy, meg igénytelen, attól ez még nem jelenti azt, hogy nem vagy az. ha a kemikáliákkal van bajod, nézz szét, mert lehet venni teljesen vegyszermentes termékeket, amik nem bántják a bőrt. a legtöbbnek illata sincs, úgyhogy az se lehet gond. deo is létezik natúr változatban.

egyébként meg minden görény bírja a saját szagát...attól, hogy neked kellemes a szagod, másoknak még simán elviselhetetlen...ültél te már melegben villamoson, mikor olyan szag van, hogy elviselhetetlen, és már csak azért is meg akarsz fürdeni, hogy mások szagát lemosd?

2012. szept. 29. 16:23
 18/18 anonim ***** válasza:
Ne úgy fogd fel mint a középkorba,hogy nincs rá szükség,meg anélkül is vígan élhetsz. Ez nem így van.Már más világot élünk. Megizzadsz főleg nyáron azt ezért jó lemosni mert jót tesz a bőrödnek is meg lehet hogy amikor izzadsz nem érzed hogy büdös,de néhány órával később elkezdenek a bacik szaporodni rajta ami kellemetlen szagot okoz. Télen én sem fürdök minden nap ,csak minden másnap,mert azért annyira nem izzad az ember. De leglább alul mosd meg magad gyakrabban mert wc papír használatával nem mosódik le onnan minden. A hajadat meg csak akkor kell mostni ha látszik hogy zsírosodik (leglább heti egyszer). Ne szerintem ha bevetsz egy gyors zuhanyzást az belefér az idődbe nem? 10-15 perc és megvagy vele,szóval ne fogd fel úgy a dolgokat hogy nem fontos. A testi higénia igenis fontos,nem halsz bele ha nem fürdöl nem, de azért jó ha tisztítod magad leglább vízzel mosd át.
2012. nov. 1. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!