Hajfestés vörösre?
Egyesnek igaza van!
Próbáld melíroztatni inkább, vagy sötétebb vöröset válassz.
A mahagóni, cseresznyeszilva elég jól befogja sötétebb hajszínt is.
Az egyesnek nincs igaza. Nem tudom, hol éltek ti. Több mint tíz éve váltogatom a hajamat az égőpirostól a bordón át a természetes vörösig mindenre.
SOSEM szívatunk le hajat pár héttel egymás után!!!!!!!! SOSEM!!! Legalább fél évet kell várni!
A narancssárgás vörösről meg annyit, hogy:
elmész, leszívatod a hajadat. Nem fog leesni tőle, ha értelmes fodrászod van. Ezután meglátja, hogy milyen állapotban van a hajad, hiszen van, akinek jobban bírja a leszívatást, van akinek kevésbé. Ha azt mondja a fodrászod, hogy most 1-2 hétig simán leszívatottal kell rohangálnod, egyszerűen röhögd képen, és menj másikhoz. Ilyen nincs!
Na szóval. 3 féle helyzet lehetséges:
1. a hajad annyira nem bírja a dolgot, hogy élből le kell vágni (bár ezt abból, hogy mennyire egészséges/töredezett a hajad, a fodrász előre meg tudja jósolni, úgyhogy ha azt mondja, inkább ne, akkor hallgass rá!)
2. leszívatjátok, de a hajad eléggé roncsolódott, 2-3 hónap kell neki helyrejövetelhez, így egyből világosat nem festhettek rá. Ilyenkor 2, vagy 3 árnyalattal sötétebb festéket tesz a hajadra, és nem 9-es, hanem 6-os oxival, mert a haj szerkezete annyira nyitott, hogy egyszerűen kieresztené a többit, kell neki egy sötétebb bázis, ami megfogja, de mégsem túl sötét. Így 2-3 hónapig sötétebb narancssárga hajjal kellene rohangálnod, aztán elkezdhetnétek 9-essel a rendes, világosabb narancssárgát festeni.
A 3. eset, hogy minden klappol, és mehet élből a világos. Életem folyamán már mindkét eset előfordult, de a 2.-ból sem volt semmi gond, mindig szép színe volt.
még valami: fontos, mivel festesz, ha a fodrász adja a festéket, és nem kell vinned, akkor rendben van, ha viszed, akkor fodrászkellékesben vegyél egy drágább márkát, és semmiképp sem ilyen bolti loreál meg gárnier meg ilyen szarokat.
Fodrász vagyok, és elég érdekes dolgokat olvastam eddig...
Szóval ha festett sötétbarna a hajad, akkor attól meg kell szabadulni. Lehet a színleszedővel, ami után a haj simán festhető, vagy szőkítőporral, ami után szintén. Simán lehet a hajat szőkítőporral világosítani, akár egymás után többször is!!!, csak az a lényeg, hogy gyenge oxidálóval történjen a dolog.
Van olyan frizura, amit egymás utáni többszöri festéssel lehet megcsinálni, és ha a fodrász érti a dolgát, és tisztában van azzal, hogyan bánjon a hajjal kíméletesen, akkor nem lesz semmi baj.
De tovább a kérdező gondjához: egy jó fodrászhoz kell elmenni, kiválasztani az óhajtott színt, és majd a szakember eldönti, milyen módszerrel tudja azt elérni. Ehhez látnia kell a hajadat, mert az állapotától függ minden.
Köszönöm szépen a kommenteket! Most hogy hallotam jót is rosszat is a dologról nemtudom, hogy bele e vágjak. Nem vagyok festve barnára, de az alja be volt festve egy éve feketére, ezt elfelejtettem említen, és szerintem azzal lenne a gonnd. Igaz hogy fakó, de még látni, hogy sötétebb. Pár éve pedig be volt az egész festve feketére, akkor nagyon hullott és töredezett, pedig a fodrász adta rá a festéket, nem én vettem :/
Nem lesz ez így jó ... :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!