Honnan tudhatom, hogy tetves vagyok-e?
Figyelt kérdés
Igazából nem találtam tetvet a hajamban, csak fehér valamiket, és ebből azt gondoltam, hogy serke, ezért megmostam a hajam mert ha csak korpa lenne, akkor ki kellet volna jönnie, nem? És hát még mindig ott vannak azok a fehér valamik. Nem viszket a fejem, csak néha, és csak enyhén. A mosdókagylóba fésültem a hajam, és kihullott pár hajszálam, de azon se volt semmi. Jó, lehet hogy ez most így hülyén hangzik, de alsós koromban rengeteget szenvedtem a tetvek miatt, folyton elkaptam, de sokszor be is mesélem magamnak. Egy éve is elhitettem magammal, hogy tetves vagyok, és persze nem voltam az. Este átnézetem a fejemet, de nekem ez nagy félelmem, nem akarom hogy megint tetves legyek. Van még valami jó módszer amiből egyértelműen megállapíthatom? És gimnáziumban is átnézik a hajat? Előre is köszi.2012. aug. 27. 11:58
1/14 anonim válasza:
Teríts le egy fehér lepedőt, állj a közepére lehajtott fejjel, majd keféld át a hajad alaposan.
2/14 anonim válasza:
Ajaj, az pedig serke lesz! Minél előbb menj el a patikába és vegyél rá tetűírtó sampont! Egy kezelés és rendbe jössz, csak minél előbb menj, mielőtt még kikelnének! Máshogy sajna nem fog kijönni.
Gimiben nem fogják átnézni, de gondolom nem szeretnéd, ha átadnád valakinek, vagy elterjedne rólad a dolog és 4 éven át te lennél a "tetvescsaj".
Érdemes lenne azt is kideríteni, hogy honnan kapod el állandóan.
3/14 anonim válasza:
Mosd meg a hajadat és bőven öblítsd le ecetes vízzel. Ha megszáradt, sűrű fésüvel többször fésüld át. Az elhalt /ecettől/ serkéket ki lehet így fésülni.És persze nézesd át az egész fejedet valakivel, akiben megbízol.
4/14 A kérdező kommentje:
Eddig az unokatesóimtól kaptam el, de mostanában nem találkoztunk, és nem tudom honnan kaphattam el. Honnan kerülhet a fejemre serke?
2012. aug. 27. 12:13
5/14 anonim válasza:
Úgy, hogy egy kifejlett tetű odapetézett.
6/14 A kérdező kommentje:
Egyetlen tetűt se találtam a lepedőn.
2012. aug. 27. 12:21
7/14 anonim válasza:
Pedig kell lennie, különben nem tudott volna odapetézni.
8/14 A kérdező kommentje:
Simán lehet hogy csak bemesélem magamnak, tavaly is így volt, aztán nem volt semmi. Meg milyen tetűirtószert kéne venni? Amiket régen vettünk, azok nem értek semmit, nittyfor meg pedex.
2012. aug. 27. 12:26
9/14 anonim válasza:
Szia!
A lányom ovijában tavaly tetűjárvány volt, mi ezt a szert használtuk megelőzésre, nagyon jó, nem kapta el a lányom:
10/14 A kérdező kommentje:
Köszi! Amúgy a serkének milyen az alakja? Mert én azt olvastam hogy tojás alakú. Hát az én hajamban nem tojás alakú izék vannak. És nem kéne akkor viszketnie?
2012. aug. 27. 13:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!