Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Honnan tudhatom, hogy tetves...

Honnan tudhatom, hogy tetves vagyok-e?

Figyelt kérdés
Igazából nem találtam tetvet a hajamban, csak fehér valamiket, és ebből azt gondoltam, hogy serke, ezért megmostam a hajam mert ha csak korpa lenne, akkor ki kellet volna jönnie, nem? És hát még mindig ott vannak azok a fehér valamik. Nem viszket a fejem, csak néha, és csak enyhén. A mosdókagylóba fésültem a hajam, és kihullott pár hajszálam, de azon se volt semmi. Jó, lehet hogy ez most így hülyén hangzik, de alsós koromban rengeteget szenvedtem a tetvek miatt, folyton elkaptam, de sokszor be is mesélem magamnak. Egy éve is elhitettem magammal, hogy tetves vagyok, és persze nem voltam az. Este átnézetem a fejemet, de nekem ez nagy félelmem, nem akarom hogy megint tetves legyek. Van még valami jó módszer amiből egyértelműen megállapíthatom? És gimnáziumban is átnézik a hajat? Előre is köszi.
2012. aug. 27. 11:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Serke a tetű lerakott tojása. Színük a

fehérkéstől a barnáig terjedhet, alakjuk azonos,

méretük homokszemcsényi. A korpával

ellentétben a serkék szilárdan a hajszálakra

tapadnak.

Nem lehet, hogy tényleg korpás a hajad?

2012. aug. 27. 13:52
 12/14 A kérdező kommentje:
Hát remélem hogy csak korpás. Mondjuk egy héttel ezelőtt mostam hajat, gondoltam, hogy akkor ma már megmosom, és akkor láttam hogy ilyen fehér izék vannak a hajszálaimon és kicsit viszket is, de nem annyira mint amikor tényleg tetves voltam. De eddig még nem voltam korpás sem, szóval még nem nagyon tudom megkülönböztetni a korpát a serkétől. De este mindenképp megnézetem a hajamat szülőkkel.
2012. aug. 27. 13:58
 13/14 anonim ***** válasza:

Kérd meg anyukádat, hogy nézze át. A serke tényleg a hajszálhoz van tapadva. Így néznek ki:

[link]

[link]

2012. aug. 27. 15:22
 14/14 A kérdező kommentje:
Úúú, lehet hogy a gólyatáborban kaptam el egy lánytól, aki nem tisztálkodott? Mutattam apukámnak de már romlik a szeme, szóval még mindig nem tudom, hogy tetves vagyok-e. Holnap megmosom ecetes vízzel, ha pedig már biztos lesz akkor apukám vesz paranitot. Mert 3000 Ft-ot nem fog kidobni csak úgy, mert azt hisszük hogy tetves vagyok. Csak ne nézzék át az iskolában, nem kell megtudnia senkinek, mert megpróbáljuk kiirtani sulikezdésig. Köszi mindenkinek a választ!
2012. aug. 27. 23:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!