Nektek elég szokott lenni egy doboz hideggyanta (2x6 db) a lábatok gyantázáshoz? Mit csinálhattam rosszul, hogy nekem lett elég? És a meleggyantát hogy melegíthetném fel, ha nincs hozzá készülékem?
Volt egy doboz hideggyantám, gondoltam leszedem a lábamról a szőrt, mert már elég nagy volt + így néhány hétig nem lesz problémám vele.
Egy lehúzócsíkot 2x használtam, illetve próbáltam többször is, de akkor már nem szedett le szőrt. Mégsem lett elég a gyanta. Az egyik lábamról sem jött le az összes szőr, nemhogy mindkettőről.
Valamit rosszul csináltam?
Másik kérdés. Van itthon meleg gyanta és lehúzó csík, szeretnél holnap a többi szőrt is leszedni, de nem borotvával. Viszont nincs melegítő készülék. Mivel tudnám felmelegíteni a gyantát?
ilyen? [link]
mert ezt én forró vízben szoktam felmelegíteni, de mikróban is lazán fel lehet, de szerintem az kicsit veszélyes lehet.
én a vízzel együtt szoktam melegíteni, olyan 5 perc elék neki:)
és hanálat közben is vissza-vissza szoktam állítani a forró vízbe, mert közben hül és már nem lehet vele úgy dolgozni.
csak vigyázz mert amikor teljesen elolvad nagyon forró! én vékony konyharuhával fogom meg mindig, így te sem égeted meg a kezed, de még belefér hogy ígyis tudj gyantázni! :)
A hideggyantásat nem tudom, csak hogy mindenki azt mondta eddig, hogy felesleges, a fele szőrt nem szedi le, meg kevés, és drága is. :D Én elhittem. xD
Én a patronos gyantát simán bedobom a mikróba, fél percenként megnézem, elég meleg-e, várok vele kicsit, nehogy megégessem magam és kész. :) Ha az ember ésszel csinálja, és odafigyel, akkor semmi baj nincs így se.
Régebben tesóm is mikróba melegítette és az az igazság egyszer már én is próbáltam.
De ugye nem tudom, hogy mikor jó. Azt olvastam, hogy akkor lesz jó a hőmérséklete, ha jó folyós, de nem égeti a bőrömet. Na hát ilyen volt szerintem, amikor felvittem a lábamra, majd rásimítottam a lehúzócsíkot párszor. Aztán hirtelen mozdulattal felszedtem a csíkot. Az eredmény: a gyanta kb. 70%-a és a szőr kb. 90%-a a lábamon maradt.
Valaki valami tipp, hogy honnan tudom, mikor lesz elég meleg a gyanta?
Komolyan, még a hideg gyanta is több szőrt leszedett. :DD
Passz...
Én akkor már rá is szoktam tenni a lábamra amikor már teljesen folyós és kiveszem a melegvízből. Akkor lákenem, vékonyan, rateszem a csíkot, jól-jól-jól rásímítom (fentről lefelé simítom) és egy határozott mozdulattal leszedem (alulról felfele tépem le) Nekem maradéktalanul leszed mindig mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!