Nagyon gyorsan zsírosodik a hajam, mit csináljak?
Tudom biztos van már egy tucat ilyen kérdés, de akkor is..
Ha megmosom a hajam utána levőnap még szép és dús de rákövetkezendő nap máris látszik rajta hogy zsíros és teljesen lelapul. Nagyon zavar mert ha elakarok menni itthonról akkor minden másnap megkell mosnom:/ és ettől csak mégjobban zsírosodik. próbáltam már nagyon sok sampont drágábbat meg olcsóbbat is most schauma cotton fresht használok, de ez se vált be..eddig elégvolt hetente kétszer megmosni de 2 hónap alatt átállt ilyenre :( Mit csináljak vele. Talán valami házipraktika? Vagy vegyek patikába vmi erre készült gyógynövényes sampont?
Bocsi hogy ilyen sokat írtam.
2. vagyok újra:
a zsíros hajra való készítményekkel, és a szappanokkal ugyanaz a gond: szárítanak. Márpedig ha a fejbőr felszínét szárítják, akkor a bőr ezt érzékeli, és kompenzálni akar, hiszen neki az az egészséges, ha a felülete enyhén zsíros. Ez adja a védőréteget.
Így aztán a szappannal/samponnal "túlszárított" fejbőr őrült zsírtermelésbe kezd, hogy helyreállítsa magát. Ördögi kör, mert akkor még inkább mosni kezded, és tovább irritálod vele.
A kímélő babasamponok nekem megoldották a gondot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!