Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Minden lánynak gyönyörű...

Minden lánynak gyönyörű hosszú haja van, csak nekem nem jön össze a hosszú haj?

Figyelt kérdés

Soha életemben nem volt hosszabb a hajam mint most (alig súrolja a vállam). Mindenhol csak azt látom hogy minden lánynak gyönyörű hosszú minimum hátig érő haja van. Mit tegyek és miért csak nekem nem nő? Ezen a héten fogom kipróbálni a ricinus olajat, aztmondják az segít megnöveszteni, mindennél jobbat szeretném ha legalább 10 centit nőne, de félek hogy sose lesz hosszú hajam...

14/L

2012. jún. 28. 12:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%

Hát persze, manapság már nem tudhatod, hogy melyik az eredeti haj és melyik a varrott :-( szóval így mindenkinek lehet gyönyörű hosszú haja, aki meg tudja fizetni.

Próbáld ki a ricinusolajat, vagy a Bánfi hajszeszt, vagy akár a kettőt egyszerre, nekem kicsit gyorsabban nőtt tőle a hajam, és figyelj oda, hogy mindig frissítsd a végét, mert hiába a hosszú haj, ha a vége csúnyán kiszálkásodott és töredezett.

2012. jún. 28. 12:17
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Milyen gyakran és mennyit vágatsz belőle? Töredezik a vége? Használsz rá balzsamokat és egyéb ápolókat? Fested, vasalod, tupírozod, lakkozod, vagy károsítod egyéb módon?

Ha leírnád a rutinodat, szinte mindent amit a hajaddal/hajadért teszel, termékeket amiket használsz, akkor tudnánk konkrét tippeket adni, hogy min változtass. :)

2012. jún. 28. 12:34
 3/11 A kérdező kommentje:
Ritkán járok fodrászhoz és akkor is csak azért hogy a végét levágja, de egy ideje nem járok fodrászhoz mert mostmár senki ne nyúljon a hajamhoz, majd nő magátol (hátha) így a végét de csak tényleg a végét én vágom magamnak. 2-3 naponta mosok hajat, eddig Sweet Fantasy csokis sampont használtam amit nagyon szeretek mert nem csak jó illatú hanem tényleg dúsítja a hajamat, de kb 2 hete már Elseve Volumen Collagent használok mert az volt ráírva hogy növeszti és dúsítja a hajat, hát nem tudom, annyira nem jó... Csak néha vasalom amikor elalszom a hajam. Semmi balzsamot nem használok
2012. jún. 28. 12:43
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképp használj balzsamot. Nem kell az egész hajadra, hogy ne lapuljon le, csak a füled aljától lefelé. Nagyon jók a Dove, Herbal Essences, Pantene, Wella Pro Series balzsamok. Balzsamból száraz/töredezett hajra valót vegyél.

Milyen ollóval vágod a hajad? Csak hajvágóval állj neki, mert ha sima ollót használsz és nem elég éles, törhet tőle a haj.

Vasalás előtt használj hővédőt, és próbáld minél ritkábban vasalni. Inkább fond be vizesen és hagyd úgy megszáradni, akkor szép hullámos lesz, és dúsabbnak is tűnik.

Ne használj műanyag keféket, csak nagy fogú fésűt.

Csak hideg levegővel szárítsd.

Szedj valami hajvitamint. Ha nincs esetleg pénzed a drágábbakra, akkor ott a dm-es Das Gesunde Plus Haar Vital, az 999 Ft 2 hónapra.

Ne nagyon hordd kiengedve a hajad, inkább tűzd fel (lehetőleg anélkül, hogy begumiznád), ezzel megóvhatod a mechanikai sérülésektől.

2012. jún. 28. 12:58
 5/11 anonim ***** válasza:

Figyelj oda az ápolására, szedjál esetleg rá vitamint vagy tegyél rá pakolást, ricinusolajat.

viszont nem árt tudnod, hogy ez alkat kérdése is. Van, aki olyan sűrűn esik át hajváltáson, hogy nem tud hosszúra megnőni a haja. Ez általában 2-6 év közé esik, lehet, te inkább a kettőhöz közeli vagy.

2012. jún. 28. 13:11
 6/11 A kérdező kommentje:
Befonnám én a hajam ha lehetne, de túl rövid. Hideg levegővel hogyan száritsam a hajam? álljak ki a levegőre?
2012. jún. 28. 18:57
 7/11 anonim ***** válasza:

Nem kell befonni. Így fel tudod tűzni? [link]

Ez jó.

A hideg levegőt a hajszárítóra mondtam. Vannak olyanok, amik tudnak hideget fújni. Amúgy az a legjobb, ha csak hagyod magától megszáradni.

2012. jún. 28. 19:18
 8/11 A kérdező kommentje:
igen így fel. Amugy nem szoktam mindig megszárítani csak akkor amikor muszáj. Amugy miért ártalmas a meleg levegő neki?
2012. jún. 28. 23:09
 9/11 anonim ***** válasza:
A meleg levegő szárítja a hajadat.
2012. jún. 29. 00:06
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Én kb. 1.5éve nagyon tönkretettem a szép hátközépig érő hajam, vállig ért tavaly nyáron. Teljesen magam alatt voltam. Én ezt ajánlom neked: Ha nem fested az csak jó, ha fested akkor csak színezőt használj. Használj hetente legalább 1x 1órára a hajad végére hajpakolást(Kallos Lattet ajánlom), nekem dúsabb lett tőle a hajam és eszméletlen puha is. Eddig a Rossmannos Herba Vita hajszeszt használtam, de sajnos a napokban vonják be tehát a legtöbb rossmannban már nem kapható, viszont a Bánfi hajszesz is nagyon jó és hatásos! A ricinust majd most akarom kipróbálni. A másik hogy egyél sok zöldséget, gyümit és ez nemcsak a hajadnak tesz majd jót, tudod a szépség belülről fakad, a másik hogy ha stresszes vagy az is árthat a hajadnak/bőrödnek. Amúgy jelenleg fekete a hajam simán színezem már 1éve és tovább ér mint hátközép, és 3x dúsabb mint tavaly. Volt kolleganőm fodrász, ő nézte pár hete a hajam, és csak ámult bámult hogy rendberaktam vágás és minden nélkül.
2012. júl. 7. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!