Minden lánynak gyönyörű hosszú haja van, csak nekem nem jön össze a hosszú haj?
Soha életemben nem volt hosszabb a hajam mint most (alig súrolja a vállam). Mindenhol csak azt látom hogy minden lánynak gyönyörű hosszú minimum hátig érő haja van. Mit tegyek és miért csak nekem nem nő? Ezen a héten fogom kipróbálni a ricinus olajat, aztmondják az segít megnöveszteni, mindennél jobbat szeretném ha legalább 10 centit nőne, de félek hogy sose lesz hosszú hajam...
14/L
Hát persze, manapság már nem tudhatod, hogy melyik az eredeti haj és melyik a varrott :-( szóval így mindenkinek lehet gyönyörű hosszú haja, aki meg tudja fizetni.
Próbáld ki a ricinusolajat, vagy a Bánfi hajszeszt, vagy akár a kettőt egyszerre, nekem kicsit gyorsabban nőtt tőle a hajam, és figyelj oda, hogy mindig frissítsd a végét, mert hiába a hosszú haj, ha a vége csúnyán kiszálkásodott és töredezett.
Milyen gyakran és mennyit vágatsz belőle? Töredezik a vége? Használsz rá balzsamokat és egyéb ápolókat? Fested, vasalod, tupírozod, lakkozod, vagy károsítod egyéb módon?
Ha leírnád a rutinodat, szinte mindent amit a hajaddal/hajadért teszel, termékeket amiket használsz, akkor tudnánk konkrét tippeket adni, hogy min változtass. :)
Mindenképp használj balzsamot. Nem kell az egész hajadra, hogy ne lapuljon le, csak a füled aljától lefelé. Nagyon jók a Dove, Herbal Essences, Pantene, Wella Pro Series balzsamok. Balzsamból száraz/töredezett hajra valót vegyél.
Milyen ollóval vágod a hajad? Csak hajvágóval állj neki, mert ha sima ollót használsz és nem elég éles, törhet tőle a haj.
Vasalás előtt használj hővédőt, és próbáld minél ritkábban vasalni. Inkább fond be vizesen és hagyd úgy megszáradni, akkor szép hullámos lesz, és dúsabbnak is tűnik.
Ne használj műanyag keféket, csak nagy fogú fésűt.
Csak hideg levegővel szárítsd.
Szedj valami hajvitamint. Ha nincs esetleg pénzed a drágábbakra, akkor ott a dm-es Das Gesunde Plus Haar Vital, az 999 Ft 2 hónapra.
Ne nagyon hordd kiengedve a hajad, inkább tűzd fel (lehetőleg anélkül, hogy begumiznád), ezzel megóvhatod a mechanikai sérülésektől.
Figyelj oda az ápolására, szedjál esetleg rá vitamint vagy tegyél rá pakolást, ricinusolajat.
viszont nem árt tudnod, hogy ez alkat kérdése is. Van, aki olyan sűrűn esik át hajváltáson, hogy nem tud hosszúra megnőni a haja. Ez általában 2-6 év közé esik, lehet, te inkább a kettőhöz közeli vagy.
Nem kell befonni. Így fel tudod tűzni? [link]
Ez jó.
A hideg levegőt a hajszárítóra mondtam. Vannak olyanok, amik tudnak hideget fújni. Amúgy az a legjobb, ha csak hagyod magától megszáradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!