Mit kezdjek a hajammal?
Hátközépig érő hosszú barna festett hajam van (eredetileg is barna, csak elcsesztem szőkítéssel :/)
Szóval, mint már írtam, kb 4 hónapja szőkíttettem (én hülye)
De hamar lenőtt, és visszafestettem barnára:/
a sok hajvasalótól elvékonyodott, töredeztett lett :/ (pedig kentem mindenféle hajvégápolóval, pl: avonos)
mit tegyek hogy ismét egészséges legyen ?? :/ Vágatni nem igazán akarok , vagy ha igen .. minimálisat.
Előre is köszi.
Az elvékonyodott, töredezett hajjal nem igazán lehet mit csinálni. Lehet próbálkozni különféle bolti és házi pakolásokkal, csodakencékkel, de nagy eredményre nem szabad számítani.
Én a ricinusolajat ajánlom, több szempontból is. Mint már írtam, a legjobb lenne levágni a hajad, legalább a töredezett részeket. De nyugi, a ricinusolaj segíti a haj növekedését, ha langyos állapotban a hajtőre kened és bemasszírozod. Majd alufóliával betekered és törölközőbe dunsztolod néhány órán át. Én is most kezdtem el használni, azt írják, hogy kb. 1-2 hónap után lesz látványos a haj növekedése. A ricinusolaj másik nagy előnye, hogy kiválóan ápolja és táplálja is a hajat, ehhez értelemszerűen a hajhosszra kell kenni és ugyanúgy rajta hagyni néhány órán át.
Mivel a hajvasalástól száraz és sprőd a hajam és szeretném, hogy gyorsabban nőjön és a hajtőre és hajhosszra is kenem. Önmagában is nagyon jó, de lehet keverni más, a hajat tápláló anyagokkal pl. olívaolaj, kókuszolaj, méz, tojás stb. A ricinusolaj kicsit sűrű, ezért én 3 ek. ricinushoz teszek 1 ek. étolajat (hogy hígabb legyen) és 2 ek. mézet. Ezt viszem fel a hajtőre és a hajhosszra, majd bedunsztolom és 3-4 órán át így hagyom.
2 használat után a hajam sokkal puhább, egészségesebb, a sprőd hajvégek eltűntek, helyette selymes, puha hajam van. Ráadásul olcsó is, 1 dl 300Ft körül van a gyógyszertárban.
Köszi a válaszokat :)
Kedves második!
Nagyon köszönöm a jó tanácsot.
Tegnap levágattam a töredezett végét a hajamnak.:)
Nekem a ricinus olajat orvos írta fel, mert kihullott a szemöldököm, és segített visszanőni, de mindenképpen kipróbálom a hajamra is, ahogy írtad :)
Lenne hozzád egy pár kérdésem: Nem zsírosodik be a hajad az olajtól? Mennyire melegíted fel ?? Használsz hozzá valami balzsamot?
Szia.
Én is próbáltam a ricinust.Nem zsirosodik a haj tőle sőt...
De ne ne hidratáló samponnal mosd ki a ricinust ahanem sima egyszerü samponnal,mert azzal elág 2.szer is megmosni.Rossmanos baba sampon,vagy kallos tojás sampon.Vagy bármilyen ami nem krémes sampon.
Utolsó neked is köszi :)
Balzsamot használtok a ricinus után ? esetleg kevertek hozzá ?
2. vagyok.
Nekem - szerintem legalábbis - extrém száraz a hajam, + sprőd, kicsit seprűs. Ezért ricinus olaj után, megmosom a hajam alaposan 2x, majd használok balzsamot vagy bolti pakolást (most éppen gliss kur pakolást, mert elfogyott a balzsamom).
Így hajmosás után akár 3 napig is tök jó puha, selymes a hajam. :)
Korábban rendszeresen használtam balzsamot és pakolást, + hajvasaláshoz hővédőt és hajvégápolót, mégsem volt olyan jó puha a hajam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!