Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Ha reggel hajat mosok estére...

Ha reggel hajat mosok estére már zsíros. Olyan samponra van szükségem, ami úgy fejti ki a hatását, hogy a faggyútermelést mérsékli, nem pedig a kivezető nyílását zárja el, megrekesztve benne a sok zsírt. Ötletek?

Figyelt kérdés
2012. jún. 23. 14:32
 1/7 anonim ***** válasza:
moss hajat citrommal.:) esetleg babasamponnal. de ezeknek az a mellékhatásuk, hogy világosítják a hajat.
2012. jún. 23. 15:21
 2/7 anonim ***** válasza:

Derítsd ki az okát, maiért ilyen abnormálisan zsírosodik. Bőrgyógyász, javaslom.

Mert kenhetsz akármilyen sampont a fejedre, ha a hormonjaid vicceskednek és túltermelnek, azon pl. nem segít. Jobb esetben megúszod egy drágábbfajta fejbőrtisztítóval.

Ha az arcodon is ilyen mértékben zsíros a bőr, lehet Sotretet vagy Roacuttant kapsz pl.

De semmi olyat nem tudok ajánlani, ami univerzálisan hatásos - gondolom a házi és drogériás módszereken túl vagy - és vény nélkül kapható.

2012. jún. 23. 16:55
 3/7 anonim ***** válasza:
Vegyél mélytisztító sampont vagy fejbőrtisztítót. De ha ennyire zsírosodik, tényleg érdemes felkeresni egy bőrgyógyászt...
2012. jún. 23. 18:03
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsaitokat!

Voltam már bőrgyógyásznál is, felírt egy fejbőrtisztítót, mert a sok zsírtól már hullott a hajam. A kikristályosodott zsírt szépen kitisztította, de továbbra is nagyon zsírosodik. Ugyanabból a termékcsaládból, amelyikből a fejbőrtisztító való, a zsíros hajra való ampulla 8000 Ft, és csak egy hónapra elég...Erre az a baj, nem futja. :/ Hormonálisan is rendben vagyok.

2012. jún. 23. 20:23
 5/7 anonim ***** válasza:
Használj babasampont! Nekem is ugyan ez volt a problémám, de 1 hónap alatt is rengeteget javult. Előtte kipróbáltam mindenféle zsíros hajra való szert, de csak rontottam a helyzeten, valószínűleg a túl sok méreganyag miatt.
2012. jún. 23. 22:21
 6/7 A kérdező kommentje:
Túl vagyok a babán is hidd el, de nem vált be, a citrom sem. Azért köszönöm szépen, hogy leírtad! :)
2012. jún. 23. 22:40
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem használd még egyszer a fejbőrtisztítót, de próbáld meg közben 1 nappal kitolni a hajmosást. Eleinte rossz lesz nagyon (nekem is pont így volt a zsíros hajammal) de aztán pár hét után beáll úgy. Jól masszírozd bele a fejbőrödbe, de ne dörzsöld, mozgasd közben az ujjaddal a fejbőrödet. És utána is vigyázz, hogy milyen samponokat használsz, nekem is kevés olyan van, amivel kibírja a hajam 3 napig. Használj bio samponokat!
2012. jún. 24. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!