Mit tegyek, hogy megint hosszabb legyen a hajam?
Én is a ricinusolajat ajánlom! :)
Nekem vegyszer sosem érte a hajam, viszont vasalom (bár a nyári időszakban nem). Emiatt nagyon száraz és sprőd a hajam. Ezért én nem csak a fejbőrömre, hanem a hajhosszra is kenem, nagyon jól táplálja, ápolja a hajat. Gondolom a melírozás, festés megviselte a hajad, ezért egy jó pakolást bizony megérdemel a hajad.
Én úgy csinálom, hogy 3 ek. ricinus olajat összekeverek 1 ek. étolajjal (hogy hígabb legyen) és 2 ek. mézzel (mert ezt is kiválóan táplálja és ápolja a hajat). Ezt egy picit megmelegítem, éppen hogy langyos legyen. Először a fejbőrömre viszem fel. Eddig mind a 2x kézzel vittem fel, és szerintem nem sikerült mindenhova, egyenletesen felvinni, ezért talán hajfestő ecsettel könnyebb lenne, úgyhogy tervezem, hogy beszerzek egyet. Miután felvittem a fejbőrre egy kicsit bemaszírozom, majd a maradékot eloszlatom a hajhosszon úgy, hogy mindenhova jusson. Hajszárítóval egy kicsit rámelegítek, majd alufóliába tekerem a fejem, zuhanysapkát húzok rá, majd egy törölközővel körbetekerem.
Így hagyon néhány órán át, attól függően, hogy mennyi időm van. Hétfőn pl. 3-3,5 órán át volt a hajamon, és nagyon jó puha, selymes lett a hajam. Egyáltalán nem sprőd és a szárazságon is sokat javított. 2 nap után még mindig nagyon jó puha, selymes, ami nagy szó nálam!
Arra kell ügyelni, hogy bő, meleg vízzel alaposan ölbítsd ki a ricinus olajat a hajból és biztonság kedvéért 2x samponozz, így nem marad olaj a hajon. Ja, és hajmosás előtt, a száraz hajra kend fel a pakolást!
A haj növekedésével kapcsolatban még nincs tapasztalatom, 2 hét alatt nem kell nagy változást remélni. Azt olvastam, hogy 1-2 hónap után lesz látható a változás, majd kiderül.
Ezenkívül azt olvastam, hogy a samponba csepegtetett 2-3 csepp rozmaringolaj is segíti a haj növekedését. Illetve a bánfi hajszeszről is hasonlót hallottam, de ezekről nincs tapasztalatom.
Nem lehet kijelenteni, hogy minden hajmosás előtt érdemes használni, ez a hajmosás gyakoriságától függ. Van, aki pl. 2 naponta mos hajat, ilyen gyakran a ricinust nem kell használni.
Én hetente 1x használom, mert ekkor van időm arra, hogy ezzel bíbelődjek (van, aki éjszakára teszi fel a pakolást és reggel mos hajat, de engem éjszaka zavar a törölköző, zuhanysapi a fejemen).
Tehát hetente 1-2x érdemes használni a ricinus olajat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!