Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mit tegyek, hogy megint...

Mit tegyek, hogy megint hosszabb legyen a hajam?

Figyelt kérdés
Évekig melíroztattam (szőke), akkor jó volt, utána én kezdtem el festeni kb másfél havonta csökkentett ammóniatartalmú festékkel(kb 1 évig). a színe jó volt, de láttam, hogy nem nő, sőt. Megint elkezdtem melíroztatni kb 3 havonta. Komplex Vitaminkészítményt szedek. Megnéztem a tavaly készült képet, gyakorlatilag 10 centivel rövidebb a hajam és nem vágattam belőle. :-( Most vettem olajat a hajamra mosás utáni. Köszönöm a válaszokat előre is.
2012. jún. 20. 10:43
 1/5 anonim ***** válasza:
Ricinusolajat masszírozz a fejbőrödbe, csak aztán alaposan mosd ki. :D Gyógyszertárban lehet kapni, 1 üvegcse (30g) kb. 3 alkalomra elég. Táplálja a fejbőrt és elég gyorsan elkezd növekedni tőle a haj. A másik tippem, hogy ne engedd, hogy festék érjen a fejbőrödhöz, mert ezzel mérgezed. A hajhagymák élnek, belőlük nő a hajad, de elgyengülnek, ha mindig sokkhatásnak vannak kitéve.
2012. jún. 20. 10:55
 2/5 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, elfelejtettem mondani, hogy a ricinusolajat érdemes pakolásként használni, betekerni foilpack-kal és legalább egy órára magadon hagyni. Egyébként nem tudom, milyen vitamint szedsz, de a sörélesztőt sokan ajánlják növesztéshez, én a biovanne plus-ra esküszöm (nem hiszem, hogy túl sokat növeszt, de gyönyörű, egészséges tőle a haj, a bőr és a köröm is).
2012. jún. 20. 10:59
 3/5 anonim ***** válasza:

Én is a ricinusolajat ajánlom! :)

Nekem vegyszer sosem érte a hajam, viszont vasalom (bár a nyári időszakban nem). Emiatt nagyon száraz és sprőd a hajam. Ezért én nem csak a fejbőrömre, hanem a hajhosszra is kenem, nagyon jól táplálja, ápolja a hajat. Gondolom a melírozás, festés megviselte a hajad, ezért egy jó pakolást bizony megérdemel a hajad.

Én úgy csinálom, hogy 3 ek. ricinus olajat összekeverek 1 ek. étolajjal (hogy hígabb legyen) és 2 ek. mézzel (mert ezt is kiválóan táplálja és ápolja a hajat). Ezt egy picit megmelegítem, éppen hogy langyos legyen. Először a fejbőrömre viszem fel. Eddig mind a 2x kézzel vittem fel, és szerintem nem sikerült mindenhova, egyenletesen felvinni, ezért talán hajfestő ecsettel könnyebb lenne, úgyhogy tervezem, hogy beszerzek egyet. Miután felvittem a fejbőrre egy kicsit bemaszírozom, majd a maradékot eloszlatom a hajhosszon úgy, hogy mindenhova jusson. Hajszárítóval egy kicsit rámelegítek, majd alufóliába tekerem a fejem, zuhanysapkát húzok rá, majd egy törölközővel körbetekerem.

Így hagyon néhány órán át, attól függően, hogy mennyi időm van. Hétfőn pl. 3-3,5 órán át volt a hajamon, és nagyon jó puha, selymes lett a hajam. Egyáltalán nem sprőd és a szárazságon is sokat javított. 2 nap után még mindig nagyon jó puha, selymes, ami nagy szó nálam!

Arra kell ügyelni, hogy bő, meleg vízzel alaposan ölbítsd ki a ricinus olajat a hajból és biztonság kedvéért 2x samponozz, így nem marad olaj a hajon. Ja, és hajmosás előtt, a száraz hajra kend fel a pakolást!

A haj növekedésével kapcsolatban még nincs tapasztalatom, 2 hét alatt nem kell nagy változást remélni. Azt olvastam, hogy 1-2 hónap után lesz látható a változás, majd kiderül.

Ezenkívül azt olvastam, hogy a samponba csepegtetett 2-3 csepp rozmaringolaj is segíti a haj növekedését. Illetve a bánfi hajszeszről is hasonlót hallottam, de ezekről nincs tapasztalatom.

2012. jún. 20. 11:27
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Veszek ricinus olajat, kipróbálom. Minden hajmosás előtt érdemes ezt a pakolást megcsinálni? Ja és a fejbőrömre - most már - nem kerül festék. Biztos ott rontottam el, hogy elkezdtem festeni. :-(
2012. jún. 20. 18:10
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem lehet kijelenteni, hogy minden hajmosás előtt érdemes használni, ez a hajmosás gyakoriságától függ. Van, aki pl. 2 naponta mos hajat, ilyen gyakran a ricinust nem kell használni.

Én hetente 1x használom, mert ekkor van időm arra, hogy ezzel bíbelődjek (van, aki éjszakára teszi fel a pakolást és reggel mos hajat, de engem éjszaka zavar a törölköző, zuhanysapi a fejemen).

Tehát hetente 1-2x érdemes használni a ricinus olajat!

2012. jún. 21. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!