Borzasztóan száraz, göndör hajat hogyan ápoljak?
Sziasztok. 13 éves lány vagyok. Kb. ugyanilyen a hajam. [link]
De nagyn száraz, és sűrű. Anya tegnap 4(!!!) órán keresztül bntotta a hajam, mert össszeállt csomókba. Amúgy 3 napja mostam előtte hajat.
Milyen balzsamot/ampont használjak?
Mikor kell fésülnöm a hajat?
Milyen gyakran mosam meg?
Mindent írjatok le légyszi, amit tudtok a göndör haj ápolásáról!
Nagyon szépen köszönöm!!!
Ági
Szia!
Leírom neked, én hogyan ápolom a hajamat (az enyém is göndör, bár vékonyszálú, de zsírosodásra hajlamos és általában nekem nem jók rá azok a termékek, amiket mindenki az egekig marasztal).
Én 3 naponta mosom, de ez attól függ, a tiéd milyen hamar zsírosodik. Ha neked nem olyan vészes a helyzet, akkor 4-5 naponta is elég. Ha nem zsíros, nem korpás, stb. a hajad, akkor a sampon nem olyan lényeges. Ami nekem hajpakolásként nagyon bevált, az a Gliss kur narancssárga tégelyes pakolása, ez nagyon jó a száraz hajra. ( [link] ez a termékcsalád). Sokan dícsérik nagyon a Serical Latte hajpakolást, nekem személy szerint ez nem jött be, de nagy kiszerelésű és olcsó, szóval kipróbálhatod ha van kedved. Balzsam, amit én most nagyon szeretek: Wella pro series Repair, de én a Pantene-ket is nagyon szeretem, attól szinte egyáltalán nem töredezett a hajam. Ha nagyon gubancolódik a hajad, vegyél rá valamilyen spray-t, amivel mosás után befújod, pl. a Gliss kurnak ez is van minden termékcsaládjában. És mosás után ahogy áttörölted a hajad, még vizesen bontsd is ki, úgy könnyebb, mint szárazon.
Egyébként én hetente 1x használok a hajamra kókuszolajas pakolást is. Szépen rendbeteszi és nem tűnik tőle száraznak. Remélem, segítettem. :)
Nagyon szépen köszönöm a válaszod!
Fésülködni hajmosás után szoktál?
Zsíros hajam sosem voltxD Nekem nagyon száraz. Gliss Kur kifésülést könnyítő spray van, használm is. De tenap rengeteg hajolaj, hajvégápoló stb... rátétele után sem történt semmi.. 2 nagyobb csomót ki kellett vágni a hajamból.
nekem is göndör a hajam, leírom én mit csinálok:
-hetente 2x mosok hajat, szerdán vagy csütörtökön és vasárnap
-mindig honey sapmonnal mosok hajat, és hajmosásnál honey balzsamot is használok, ettől könnyen kitudom fésülni, és nem lesz száraz
-CSAK hajmosáskor fésülködök különben nagyon csúnya
ja igen és a balzsamot úgy használom hogy hajmosáskor egyszer bekenem, rajtahagyom pár percet, lemosom, bekenem mégegyszer de akkor kevesebbet rakok rá és azt rajtahagyom, úgy fésülöm ki
előző voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!