Nagyon elroncsolódott a hajam a vasalástól, nem látszik, hogy nőne. Mit tegyek, hogy hamarabb nőjön? Valami házilag elkészíthető dolgot tudott?
állítólag a ricinus olaj.
én nem vasalom a hajamat egészségesen ápolom, és két hónapja használom a ricinus olajat, de mégsem nő:/
1. Vágasd le a hajad végét, a töredezett részeket. Az már úgy sem fog összetapadni, mintha mi sem történt volna, viszont nem szép látvány. Jobb megszabadulni tőle.
2. Hajnövesztésben segítségedre lehet a ricinusolaj és a bánfi hajszes. Beírod a keresőbe, rengeteg kérdést kiad a ricinusról, amiből mindent megtudsz.
3. Ne használj hajvasalót, hajsütőt. Hajszárítót is csak akkor, ha nagyon muszáj és csak közepes hőfokon. Én is most szokok le a hajvasalásról, de találtam egy tök jó módszert, amivel majdnem olyan egyenes lesz a hajam, mintha vasalnám, mégsem teszem annyira tönkre. A törölközőszáraz hajamat tincsenként felcsatolom és elkezdem szárítani a hajszárító hideg levegőjével, közben használok hővédőt is és folyamatosan fésülöm a hajam. Azt vettem észre, hogy a hővédőm mintha segítene, hogy egyenesebb legyen a hajam. Amikor ugyanígy szárítottam, de nem használtam a hővédőt, akkor nem lett ennyire egyenes, mint mostanában. :)
Ha nincs ilyen hideg fokozat a hajszárítódon, ventilátor elé is leülhetsz, az jó!
4. Egészséges életmóddal is sokat tehetsz az egészséges, szép hajért. Tehát napi 2-2,5 l víz, változatos, egészséges, vitamin-, tápanyag- és ásványianyagban dús ételek, rendszeres testmozgás.
5. Ha még többet szeretnél tenni a hajad egészségéért, vehetsz valamilyen hajvitamint. Én dm-s das gesunde plus-t szedtem, nekem nagyon bevált és ez a legjobb árban is. 1000Ft volt két havi adag. :)
6. Rendszeresen, 2-3-4 havonta vágass néhány centit a végéből.
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!