Mit tudtok ajánlani zsíros haj ellen?
Mindent kipróbáltam már, de az eredmény rendre ugyanaz volt: 2. napra zsíros haj. Ezt még elviselem, de 3-on konkrétan hordhatatlan és elég rossz kétnaponta megmosni. Mit tegyek? Próbáltam, hogy csak hetente, meg másfél hetente mostam, de nem jött be. Mindenféle sampont próbáltam már SLS menteset, gyógynövényest, próbáltam csalánteás öblítést, teafaolajat de semmi. Mit tehetek még (légyszíves azt senki ne írja, hogy csak a hajam végére kenjek balzsamot, mert ezt már mindenki tudja, ez nem válasz :D)?
Ja és nem szárítgatom, nem vasalom. Tudom, hogy genetikai probléma lesz ez, de hátha van valami, amit még kipróbálhatok.
Konkrétan száraz sampont még nem. Hintőport próbáltam de semmit nem használt.
Ez a száraz sampon milyen? Attól félek, hogy tőle ilyen összetapadt lesz a hajam, legalábbis látszani fog rajta, hogy nem friss, ha érted mire gondolok.
Táplálkozás felülvizsgálása
Bőrgyógyász
Semmit. A szárazsampon nem jó, iszonyat ronda, fénytelen lesz tőle a hajad. Esetleg ha nagyon hirtelenszőke vagy, akkor oké.
Én is ugyanebben a cipőben járok, megoldás csak a kétnaponkénti hajmosás. Ilyenkor mondjuk nem is gond, megmosom reggel, az öt perc, aztán mire beérek a munkahelyemre, megszárad. Télen macerás, mert akkor muszáj megszárítani.
Én 4 éven keresztül naponta mostam a hajam, mert gyorsan zsírosodik. Kipróbáltam már én is elég sok dolgot és semmi nem vált be. Elkezdtem kísérletezni a szárazsamponokkal. A Syoss-sal kezdtem, ami szörnyű volt, rosszabb lett a hajam, mint előtte volt. Aztán jött a Frotte (Swiss-o-par), ami elég jó volt, még a nagyon zsíros hajamon is segített. Az eddigi legjobb (és meglepően a legolcsóbb) a Balea trend it up szárazsamponja.
Tehát azt tanácsolnám, hogy próbáld ki vagy a Balea-s vagy a Frotte szárazsampont. Így heti 2 alkalomra csökkentheted a hajmosás gyakoriságát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!