Zsiros a borom, ezert mindig csillog. Mit tegyek ez ellen?
A fogkrém csak ideiglenes megoldás. Utána pár év múlva-ha rendszeresen használod-úgy kiszárítja a bőröd, mint annak a rendje. Saját tapasztalat. Nekem is voltak fehér pöttyeim:)
Én is zsíros bőrű kamasz voltam és én is ezerrel szárítottam a bőrömet, aminek aztán az lett a vége, hogy most zsíros kombinált, vízhiányos a bőröm.
Ez még rosszabb mert erre tényleg alig lehet krémet kapni.
A kamillás lemosást ajánlanám, néha gőzölés, és pakolásnak élesztőt elkeverve csalánteába esetleg agyagos maszk is jó.
Ha minél jobban szárítod annál zsírosabb lesz mert a zsír egy természetes védőréteg a bőrön, amit a szervezet azonnal pótol ha eltűnik így folyamatosan termelődik a zsír még több mennyiségben.
A zsíros bőrnek is kell a hidratálás. Mindenképp lágy zselés oxigénes, magas nedvesség tartalmú krémmel kend. Nagyon jó rá a teafás lemosó is. Csak a durvább dolgoktól tartózkodj mint a mentolos dolgok mert azok nagyon szárítanak hosszú távon több kárt okoznak, mint hasznot.
Én sajnos későn találkoztam kozmetikussal nem akkor, mikor kellett volna így jól eltoltam a bőrömet, pedig kis millióan figyelmeztettek de nem hallgattam rájuk.
A legjobb lenne elmenni egy kozmetikushoz mert ők ismernek spéci kenőcsöt ráadásul a gyógyszertárakban is kevernek saját kencéket, amik nagyon jók.
Próbáld meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!