Miért csillog és zsíros a fejem mostanában? Kénes szappan megoldás lenne?
Mindig kombinálom az arcápolási termékeket.
volt amikor levendulás szappant használtam helia d normál bőrre való krémmel.MOSt arclemosó tej garnier puree active tonik helia d krém.Mégis csillog tág pórusú.
Régebben kombinált bőrre való krémet használtam,pattanásos lettem.Nem értem mit kéne kipróbálni.
ÉS nem eszem édességet töke egészségesen táplálkozom!plusz a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel is megvan!
van kénes szappanom is de nem használom.Megoszlanak a vélemények ,azt írják elcseszi a bőrt,de ha utána bekenem akkor nem fog kiszáradni a bőröm nem?.Járok kozmihoz is 2-3 havonta.MIt tegyek még? Váltsak terméket?
21/l
saját személyes véleményem az hogy ne használj ennyi sz*rt...
régen egy időben rám is rámjött a mánia, minden krémet meg izét magamra kentem, és romlott a bőröm. aztán gyorsan abba is hagytam, egyedül arclemosót használok reggel és este, és semmi baja a bőrömnek.
de melyik arclemosót?
mert már próbáltam sima levendulás szappan de utána húzódik és újra csillog a bőrm mert fokozza a faggyútermelést.
Teljesen egyetértek az első válaszolóval. Ne használj ennyi kenceficét, csak belezavarodik a bőröd. Ha zsíros az arcod, használj reggel-este sima szappant. Én a palmolive-re vagy a babára esküszöm. Sok ismerősöm van, akik szimplán nem is használnak szappant, csak a krémeket. Kérdem én, akkor mi hozza le a zsírt?
Kénes szappant még életemben nem láttam, általában kénes termékeket viszont gyulladt/pattanásos bőrre szoktak írni.
Szóval sima szappan napi kétszer, vagy "fekete szappan". Keress rá, kinyomós-tégelyes általában, tényleg használ. De ne vidd túlzásba, a végén még hámlani kezdesz. Olyan 3 naponta felteszed, lemosod, annyi. Utolsó amit mondani tudok, sima arctonik. Vattapamacsra teszed, végigtörlöd vele az arcod, és lefekszel aludni.
Nálam ezek a nyerőek, és a pénztárca-kímélőek. (és még rímelt is, hehe).Pattanásos/zsíros bőrű típus vagyok énis, de ez azért kordában tart viszonylag. Sok sikert! :)
de a szappan szárít!utána termelődik a faggyú és újra fényes lesz:( tonik után se kell krém?
úgy szeretnék egy olyan lemosót ami után ne kellene semmit se felvinni a bőrre ne húzódna utána . Úgy utálom hogy 3 lépésben csinálom az arcápolást és mégse használ!:o(
ilyen.
bár nekem kiváltképp sosem volt problémás a bőröm, de tényleg akkor egyzser romlott el mikor elkezdtem minden sz*rt rákenni.
Hol hallottad te azt, hogy a szappan szárít, és rossz? Szerintem baromi nagy tévedés. Teljesen jól lehozza a zsírt. Eddig az volt a gond, hogy csillogsz, most meg hogy a szappan után "száraz" lesz a bőröd? Most akkor döntsd el hogy zsíros vagy száraz bőrt akarsz.. :)
A krémek a zsírral együtt beszívódnak a bőrödbe, amiket másnap reggel le kell mosni, mert nem mind tűnik el maradéktalanul. Jobb lenne, ha ezeknek utánaolvasnál, mielőtt mindenfélét magadra kensz.
ma 18:49
ezt arra mondta, hogy ha a szappant a fejedre kened, az rögtön kiszárítja a bőröd, a bőröd pedig védelmi mechanizmusként elkezdi termelni a zsírt mint az őrült. és ez tényleg így van.
amikor szappant használok akkor először picit húzódik de utána elmúlik ez az érzés.
szerintetek ha csak szappant használok akkor nem fog több patti termelődni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!