Nagyon hullik egy foltban a hajam, mit tegyek?
Sziasztok!
Fontos infó lehet, hog kb 3 éve feketére van festve a hajam, eddig nem hullott legalábbis ennyire nem és nem egy foltban.. annyira még nem vészes..de nekem már szembetűnik.
A frufrum "helyén" tehát ha felgumizoma hajam ott a homlokom után közvetlenül egy kicsit, de az még annyira nem látszik hanem oldalt a "babahajaknál" szerencsére tudom úgy fésülni a hajam, hogy ne legyen feltűnő, de ez így nem maradhat.
Nyáron szeretnék visszabarnulni ( kiradíroztatnám a feketét)
Valamint eszek egy csomó vitamint: magneb6, vas, és most már béres szépségvitamint is..
Mindig rendesen mosom, balzsamozom a végét, igényesen és tisztán tartom.
Nem tudjátok mitől lehet? Mostanában egyre többször nézem más lányok haját, pont emiatt, és látom, hogy sokaknak ritka ott a haja..bár mivel nem ismerem őket, lehet csak genetika.
Mindenesetre nekem nem volt ilyen és rettentően megijedtem. Valakinek van valami jó tanácsa? Mitől lehet ez? Csak szimplán a fekete festék? De 3 év óta csak most kezdett el így reagálni rá a hajam? :(:(
A foltos hajhullás semmilyen esetben sem természetes.
Allergia akár több éves használat után is kialakulhat. A fekete festéknek van a legallergizálóbb hatása. Ha úgy tetszik megvan a kritikus tömeg és ennyi. Nem bírt több mérget a szervezeted elviselni és ezért úgy szabadul meg tőle hogy kidobja magából a hajszálakat.
Az allergia ha hirtelen jön akkor duzzanattal, viszketéssel, bőrirritációval jár, de neked lassan alakult ki ezért nem vetted komolyan a tüneteket.
Ha leállsz a festékkel és tényleg allergia volt akkor vissza fog nőni. Az ilyen hajnövesztő szerek nem sokat érnek nem-természetes hajhullás esetén.
A másik lehetőség hogy valamilyen gyulladás van a szervezetedben. Az is okozhat fotlos hajhullást. Mandula, fog-és ínygyulladás, belekben levő gyulladás, tüdőgyulladás, ízületi gyulladás stb. Bármi lehet. Ha ezek miatt hullik és megszűnik a gyulladás, a hajad is visszanő.
A legrosszabb eset az alopecia vagy valamilyen autoimmun betegség. Ha amiatt hullik a hajad, akkor valószínűleg nem fog abbamaradni és végleg kihullik, de ez elég ritka.
Az alopecia jól körülírható foltos hajhullással jár együtt leggyakrabban. Gondolom ha ilyen tiszta (leborotváltnak tűnő) foltok lennének a fejbőrödön akkor nem ide írnál hanem pánikolva rohannál az orvoshoz úgyhogy erre így látatlanban nem gyanakodnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!