Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Nagyon hullik egy foltban a...

Nagyon hullik egy foltban a hajam, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Fontos infó lehet, hog kb 3 éve feketére van festve a hajam, eddig nem hullott legalábbis ennyire nem és nem egy foltban.. annyira még nem vészes..de nekem már szembetűnik.

A frufrum "helyén" tehát ha felgumizoma hajam ott a homlokom után közvetlenül egy kicsit, de az még annyira nem látszik hanem oldalt a "babahajaknál" szerencsére tudom úgy fésülni a hajam, hogy ne legyen feltűnő, de ez így nem maradhat.

Nyáron szeretnék visszabarnulni ( kiradíroztatnám a feketét)

Valamint eszek egy csomó vitamint: magneb6, vas, és most már béres szépségvitamint is..

Mindig rendesen mosom, balzsamozom a végét, igényesen és tisztán tartom.

Nem tudjátok mitől lehet? Mostanában egyre többször nézem más lányok haját, pont emiatt, és látom, hogy sokaknak ritka ott a haja..bár mivel nem ismerem őket, lehet csak genetika.

Mindenesetre nekem nem volt ilyen és rettentően megijedtem. Valakinek van valami jó tanácsa? Mitől lehet ez? Csak szimplán a fekete festék? De 3 év óta csak most kezdett el így reagálni rá a hajam? :(:(

2012. máj. 20. 09:00
 1/4 A kérdező kommentje:
Ja és azt elfelejtettem, hogy egy 2-3 hétig használtma ezt a varga hajcseppet, de semmi javulást nem észleltem, valamint egy 3-4 alkalommal a ricinus olajat is, de az se segített :(
2012. máj. 20. 09:03
 2/4 anonim ***** válasza:

A foltos hajhullás semmilyen esetben sem természetes.

Allergia akár több éves használat után is kialakulhat. A fekete festéknek van a legallergizálóbb hatása. Ha úgy tetszik megvan a kritikus tömeg és ennyi. Nem bírt több mérget a szervezeted elviselni és ezért úgy szabadul meg tőle hogy kidobja magából a hajszálakat.

Az allergia ha hirtelen jön akkor duzzanattal, viszketéssel, bőrirritációval jár, de neked lassan alakult ki ezért nem vetted komolyan a tüneteket.

Ha leállsz a festékkel és tényleg allergia volt akkor vissza fog nőni. Az ilyen hajnövesztő szerek nem sokat érnek nem-természetes hajhullás esetén.

A másik lehetőség hogy valamilyen gyulladás van a szervezetedben. Az is okozhat fotlos hajhullást. Mandula, fog-és ínygyulladás, belekben levő gyulladás, tüdőgyulladás, ízületi gyulladás stb. Bármi lehet. Ha ezek miatt hullik és megszűnik a gyulladás, a hajad is visszanő.

A legrosszabb eset az alopecia vagy valamilyen autoimmun betegség. Ha amiatt hullik a hajad, akkor valószínűleg nem fog abbamaradni és végleg kihullik, de ez elég ritka.

Az alopecia jól körülírható foltos hajhullással jár együtt leggyakrabban. Gondolom ha ilyen tiszta (leborotváltnak tűnő) foltok lennének a fejbőrödön akkor nem ide írnál hanem pánikolva rohannál az orvoshoz úgyhogy erre így látatlanban nem gyanakodnék.

2012. máj. 20. 11:15
 3/4 A kérdező kommentje:
Szia! Nem, kb ez egy hónapja kezdődött el és nem telejsen kopasz egy területen, hanem csak megritkult,a foltos hajhullást arra értettem, hogy nem az egész fejemen elszórtan (normálisan) hullik, hanem csak ott elöl, máshol ilyet nem észleltem.
2012. máj. 20. 12:41
 4/4 Ifju 99 válasza:
Szia,nekünk is volt ilyen a családban nnekünk azt mondták,hogy igyunk kecsketejet.Remèlem segítettem.
2015. jún. 24. 06:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!