Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » (Sziasztok! ) A hajvasalás...

(Sziasztok! ) A hajvasalás tényleg roncsolja a hajat?

Figyelt kérdés
Nekem nem engedik az anyuek se a hajvasalást,se a kulmát,a hajszáritást meg csak néha.Eléggé zsiros a hajam(sajnos),minden harmadik nap meg kell mosnom,ami nagyon zavar.Tudtok valami megoldás rá??Hosszú,mellem alá érő hajam van.Segitenétek légysziii!12 éves lány vagyok,és az összes oszt.társam vasalja vagy kulmázza a haját,és olyan jol néz ki,én is akarom,csak nem engedik,bár a családban sokan csinálják.Anyuék szerint roncsolja azt a fiatal hajat ami neked van.ez igaz??Mit csináljak a zsiros hajammal?? :// Help!

2012. máj. 16. 15:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van anyukádnak,tönkre teheted a hajad. Ha zsíros a hajad,akkor ne mosd csak hetente,vagy kéthetente egyszer. A sok mosástól zsírosodik.
2012. máj. 16. 15:14
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg roncsolja a hajat a hajvasalás. Azért mert minden osztálytársad csinálja,neked nem kell,sőt jobb is ha nem állsz be a sorba. Bőven ráérsz még ilyenekkel és biztosan nagyon szép a hajad ilyesmi nélkül is. Az ilyen hosszú hajat pedig elég lenne hetente egyszer mosni.Ha átszoktatod rá a hajad,akkor nem fog olyan gyorsan zsírosodni.
2012. máj. 16. 15:33
 3/11 A kérdező kommentje:
oké,köszi,de ha már 4 napja nem mosom,akkor csömcsög a zsirtol.lehet rá kapni sampont?? :)
2012. máj. 16. 15:48
 4/11 anonim ***** válasza:
fond be esténként ,majd mikor reggel kibontod gyönyörű hullámos lesz:)nekem pl nem is áll jól a vasalt haj,ellenben mióta hullámosan hordom mindenki csak dícséri:)
2012. máj. 16. 15:53
 5/11 A kérdező kommentje:
ha különleges alkalom van,akkor be szoktu fonnis,sok pici fonyásba,de anya azt monta,azt se csináljam minden nap,jo a hajnak a természetes formájában lenni. :/
2012. máj. 16. 16:20
 6/11 anonim ***** válasza:
bocsi, hogy ezt mondom, de anyukád butus. :D ha befonod, attól nem lesz semmi baja (csak ne szorítsd meg túlságosan), jobb, mintha hajsütővel nyúlkálnál hozzá. a hajadat meg mosd akkor amikor akarod, mert a hosszú haj is ugyanúgy zsírosodik, mint a rövid, és igénytelenül mutat, ha csöpög a zsírtól.
2012. máj. 16. 17:08
 7/11 A kérdező kommentje:
OK,köszi,de tudtuk valamit ajánlani,monduk sampont,zsiros hajra??
2012. máj. 16. 17:10
 8/11 anonim ***** válasza:

A hajvasaló tényleg roncsolja a hajad, tehát megértem anyukádékat, hogy nem engedik. Nagyon ártalmas, gondolj bele, hogy kb. 200°C közvetlenül éri a hajat, teljesen hazavágja, sajnos tapasztalat.

A fonással viszont semmi baj nincs! Az a fontos, hogy ne fondd nagyon szorosra, egyébként ez nem roncsolja a hajat. A fonás úgymond hajbarát formázási módszer. :)

Samponok közül nekem a kénes sampon vált be. Én a naturland kénes samponját használtam anno, amikor nagyon zsíros volt a hajam. Drogériákban biztos lehet kapni, szerintem gyógynövényboltokban is (mert ott általában vannak naturland termékek), az ára sem olyan vészes, 1000Ft körül van. Én már 2 hét után éreztem, hogy kevésbé zsírosodik a hajam. :)

Szerintem egy próbát megér!

17/L

2012. máj. 16. 19:20
 9/11 A kérdező kommentje:
Oké,köszi! =)
2012. máj. 16. 19:22
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

a fonás egyáltalán nem roncsolja a hajat. Nekem volt egy idő mikor, nagyon töredezett a hajam (azóta nem vasalom, és neked sem ajánlom mert egyszer levágták, s miután végre megint megnőtt, mégegyszer le kellet vágassam, mert az előző vágásnál az összes töredezést nem lehetett ki vágni, csak úgy ha le vágják nagyon kicsire. utálom a rövid hajat. NE VASALD)

Na szóval. Mikor töredezett hajjal a fodrászhoz mentem, azt mondta hogy otthonra vagy éjjelre fonjam be mert akkor valamiért nem fog annyira töredezni. Szóval a fonás még jót is tesz! :D

2012. máj. 17. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!