Pattanás nyomának eltüntetésére van vmilyen krém?
Figyelt kérdés
úgyértem a nyomát, h már nincs pattanás, csak ott így sötétebb az új bőr, ilyen pöttyben. na és arra létezik vmi krém? pl ami hámosít, az jó?2009. jún. 24. 22:20
1/4 anonim válasza:
lehet hogy meglepő, de én aloe-vera növényt használok. egyik munkatársamtól kaptam egyszer egy tövet, azóta már 4 cserép tele van vele, ha valami probléma van a bőrömön( elkapart seb, vagy kinyomott-bevérzett patti) csak letörök egy ágat, és kenegetema levével hűségesen 1 max 2 napig és mintha ott se lett volna. ez azért van, mert az aloe növény nedvében van egy enzim, ami regenerálódásra stimulálja a bőrt. az aloés krémeknek viszont ne dőlj be, semmi nagy kamu. a növény meg max 450 a virágosnál, a sima világoszöld pöttyös levelű fajtája van nekem.
2/4 A kérdező kommentje:
szóval vegyek inkább egy növényt? és csakúgy letöröm egy levelét? nemlesz tőle baja? ésha elfogy az összes levele?:D vagy ez gyorsan nő? tetszik az ötleted amúgy, jobban szeretem énis azilyen natúrabb dolgokat, vhogy megbízhatóbbak.
2009. jún. 25. 15:46
3/4 anonim válasza:
hát az enyém elég gyorsan nő, de nem is kell sok belőle, nem tudom, neked mennyire gyakran kell. azt szoktam csinálni, hogyha megjelenik egy patti, akkor letöröm a legalsó ág végét, és kenegetem vele egész nap. előre nem érdemes kinyomni a levélből a levet, mert elpárolog. a növényke meg nő tovább rendesen, csak annak az ágnak nem lesz vége, ezért szoktam az alsót letörni, vagy amelyik sérült az átültetésnél stb. amúgy elég igénytelen növény, van úgy, hogy nem locsolom 2 hétig. a virágárus azt mondta, télen nem is kell egyáltalán locsolni. Ja és emellett hozza a gyerekeit oldalt. nagyon szeretem, és még szép is! Egyébként írd be a www.wikipedia.hu -n a keresőbe hogy aloe vera, és mindent megtudsz róla. sok sikert!
4/4 A kérdező kommentje:
ok, köszi, kipróbálom!
2009. júl. 1. 20:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!