Nagyon száraz végű, szálkás (még nem törött) hajvégre van valami megoldás? Vagy csak az olló a megoldás?
Egy éve kezdtem bele a "hajnövesztésbe". Nagyon gyorsan nő a hajam, aminek nagyon örülök. Viszont van egy olyan problémám, hogy rettenetesen száraz a vége, a töve pedig hamar zsírosodik. Ezer meg ezer házi praktikát és terméket kipróbáltam, de semmi nem segített igazán.
Van esetleg valami, ami nektek bevált? Mit kellene használnom, nem szeretném elveszíteni a hajam.
(Nincs festve, max. hetente 1x megyek át rajta hajvasalóval hővédő használata mellett)
Köszönöm!!
19/L
Hát más illatszer boltokban, patikákban is lehet. De ha szeretsz netről rendelni, akkor pl. innen is meg tudod rendelni: [link]
:)
Túl azon, hogy mindenféle samponokat balzsamokat, hajpakolásokat kipróbálsz - amelyek sorát most szaporíthatnám eggyel, de nem teszem - érdemes lenne más oldalról is megközelítened a problémát. A haj számára a legfontosabb vitamin a biotin (más néven B7 vitamin vagy H vitamin). Ennek természetes forrásai megegyeznek a többi B vitaminéval: gabonafélék, zöld színű leveles zöldségek, máj, tojás, tejtermékek. Az egyik kérdés, hogy eszel-e ilyneket rendszeresen. Azt azonban tudnod kell, hogy az élelmiszerek vitamin- és ásványianyag tartalma az utóbbi években jelentősen csökkent, így ha csak nem biogazdálkodásból szerzel be mindent, könnyen lehet, hogy nem jut a szervezeted hozzá a szükséges mennyiséghez. Ilyenkor természetesen nem a fontosabb szervek, hanem például a hajvégek kapnak kevesebbet a szükségesnél. Ráadásul a te szervezeted az elmúlt egy évet megelőzően ahhoz volt hozzászokva, hogy nem kell egy hosszú hajat fenntartania, így a Biotinból is teljesen természetes számodra, hogy kevesebbet eszel, mint a hosszú hajhoz kéne.
Másik észrevételem. Az, hogy hetente egyszer (évente 50-szer?) mész át rajta hajvasalóval, az simán lehet sok. A hajad akkor is igénybeveszi, ha használsz hővédőt. Lehet, hogy más hajának nem árt meg, de ha a tiednek igen, akkor nem biztos, hogy ki kéne vasalnod, vagy ha kivasalod, akkor el kell fogadnod, hogy sokkal több időt, pénzt, munkát kell beleölnöd a hajad ápolásába.
Köszönöm szépen a válaszodat. Szedek vitaminokat és egészségesen étkezem, szóval a probléma nem itt kezdődik.
Hajvasaló. Ameddig rövidebb volt, a hét minden napján kivasaltam, szóval, ha akkor nem ártott (sötétbarnából szőkére szívott) hajamnak, akkor most sem fog :)
Mellesleg gyanús, hogy a pajzsmirigy göbömmel van összefüggésben a dolog (orvos szerint)
Azért köszi :)
Igazán nincs mit. Erre való ez a fórum. Tiszteletben tartva mind a véleményedet, mind azt hogy saját problémád megoldása a te dolgod, én legfeljebb tanácsot adhatok, arra azért felhívnám a figyelmed, hogy a 12:31-es válaszodban két állításodnak nem elégséges az indoklása.
Egyfelől nem mindegy, milyen vitamint eszel, és milyen gyártótól. Másfelől simán elképzelhető, hogy ami a rövid hajnak nem ártott, az a hosszúnak fog.
Persze, ha pajzsmirigyproblémád van, akkor azt oldd meg. Az fontosabbnak is tűnik, mint a leírt kérdésed. Remélhetőleg egyidejűleg a hajvégek töredezettsége is megoldódik. Az ilyesmik valóban összefügghetnek, de az is lehet, hogy más okozza.
Szia!
Nagyon köszönöm a válaszodat. Megvásároltam a diófalevél teát, holnap fogom kipróbálni. Én is rengeteg Kallos terméket használok, és meg vagyok velük elégedve. Vágattam a hajamból, de nem volt eltörve a vége, így nem kellett sokat. Egy picit jobb már a hajam, a Kallos pakolástól, de ki tudja, hogy meddig?!
Vásároltam Avonos hajvégápolót, nekem most az is talán beválik, szebb :)
Jelenleg a vöröses színével van gondom, amit szerintem a nap szívott ennyire ki :/ Szóval lehet, hogy színező lesz belőle :)
Szilikonmentes kúrát tartottam már, de egyáltalán nem vált be, szinte ragadt a hajam utána.. nagyon furcsa volt a tapintása, száraz volt. Ezért tértem vissza a régi samponomhoz.
Még egyszer köszönöm a válaszod :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!