Miért tartják igénytelennek a hosszú hajat?
Szerintem nem igénytelen a hosszú. Nekem is hosszú (csípőig érő) hajam van és nagyon sok ápolást igényel. Nagyon sokat kell törődni vele, hogy ne száradjon ki, hogy ne töredezzen és hogy mindig szép, ápolt legyen.
Persze vannak olyan lányok is az én körömben, akiknek szintén hosszú hajuk van és tiszta zsír az egész hajuk, vagy hogy szanaszét van töredezve, szálkásodva, meg el van vékonyodva az egész. Az aztán tényleg igénytelen! Egy hosszú haj akkor szép, ha folyamatosan vágva és ápolva van és nem csak úgy van, mert megnőtt.
Olyan szinten igénytelennek tartom, hogy ha valaki hosszú hajat akar, de nem tudja rendben tartani és ápolni, akkor inkább ne növessze meg.
Egyébként szerintem már a csípőig érő haj az olyan igénytelen hatást kelt ha szép, ha nem szép. A derékig érő az annyira nem de ezeknél nekem inkább az a bajom, hogy ha valahol egy ilyen hajú ember van a közelembe, akkor tuti méteres hajszálakat fogok találni mindenfele. Ide oda dobálja,pakolássza, csavargatja ő sem tud mit kezdeni vele ráadásul minden sz*arba beleakad, belegubancolódik.. szóval ilyen szinten igénytelen.
Erről van szó, amit a #2 írt. Ha egy fiúnak van hosszú haja, amit ápol, az miért igénytelen?
Nekem vállig érő, szőke, ápolt hajam van, amit még növeszteni akarok.
Nem tudom miért tartják annak, de sajnálom, hogy így van. Szerintem az olyanok vannak így vele, akik csak a sztereotípiák alapján ítélnek. Legtöbben maximum a derékig érőt tartják elfogadhatónak, ami annál hosszabb már igénytelen és undorító. Hát én nagyon nem értek egyek. Tény, hogy a nagyon hosszú hajúakból is azokból van több, akiknek nem szép a haja, mert el van vékonyodva, töredezik, és sosem vágatja. Ritka eset, de vannak nagyon szép és egészséges hajak is, ezért nem értem az általánosítást.
Valóban sokkal több ápolást és főleg odafigyelést igényel egy nagyon hosszú haj. Egyáltalán nem mindegy hogy bánnak vele.
Nekem jóval fenék alá érő hajam van, de mivel nagyon-nagyon dús és hullámos is, ezért nem kelti azt a "csak úgy lóg és nincs tartása" hatást. Szerencsére élőben soha egyetlen negatív kritikát vagy beszólást nem kaptam miatta. Viszont ha ritkán ki van bontva, akkor nem bírok egy bevásárlást elintézni anélkül, hogy valaki ne jönne oda dicsérni, hogy ilyen hosszút még nem látott, le ne vágassam, mit csinálok vele, amitől ilyen egészséges, tanácsot kérnek hajápolásról, stb. A legjobbak azok voltak, mikor azt mondták, hogy tisztára olyan, mint Erzsébet császárnéé, vagy mint Jázminnak az Aladdinból. :D
Nekem fiúknál is a hosszú haj a gyengém, ha szép ápolt haja van. Láttam múltkor egy férfit majdnem derékig érő gyönyörű szőkésbarna loknis hajjal. Hát komolyan úgy megirigyeltem a haját. :D Olyan fényes volt, hogy ilyet még nem láttam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!