Szerintetek ez mennyire jó ötlet?
Hát remélem beválik neked, mert nekem is pont ilyen a hajam..:D
Majd megírnád nekem légyszi pár hét múlva, hogy van-e eredmény?:) 15/L
Én használtam babasampon (Johnson & johnson búzacsírás samponját), eléggé szárította a hajamat.
Nekem is felül gyorsan zsírosodik, alul szárazabb típusú a hajam. Én a következőket javasolnám neked:
- használj zsíros hajra való sampont. Ha nem is feltétlenül zsíros hajra valót, de semmiképp ne olajasat, mert attól gyorsabban fog zsírosodni a hajad (tapasztalat)
- balzsamot/pakolást csak a hajad azon részeire tegyél, ahol száraz, a hajtövekre semmiképp se.
- ajánlanám a hajvégápoló/hajolaj használatát. Nekem Infinity van és ez vált be a legjobban, a Syoss hajolaj kifejezetten szörnyű (túl olajos, elnehezítette a hajam)
Nem írtad, hogy milyen gyakran mosod a hajad. Törekedj a heti 2 alkalomra. Szárazsamponnal eltolhatod 1-2 nappal a hajmosást. A szárazsamponok közül nekem a legjobban a Swiss-o-par vált be (kb. 900 Ft). A Syoss ebben a kategóriában is csalódást okozott: a fehér por ott maradt a fejbőrömön, a hajszálaimon, a zsíros hatást sem tüntette el csak kb. 30%-os hatékonysággal.
Remélem tudtam segíteni.
Az a helyzet, hogy a töredezett hajon már semmi sem segíthet. Nem tudja semmilyen csodaszer sem összeforrasztani a szétnyílt hajvégeket, le kell vágni, mert csak rosszabb lesz.
Ahogy írták, ne vegyél olajos sampont könnyen zsírosodó hajra, mert még jobban fog zsírosodni. A zsíros hajra való sem túl jó, mert az meg nagyon kiszárítja.
A babasamponok túlnyomó többségében ugyanannyi (vagy több) vegyi anyag van, mint a normál samponokban. Pl. a Johnson tele van Sodium Lauryl Sulfate-tal, ami nagyon erős irritatív és szárító anyag. A Baba samponokban ugyanúgy szulfátok vannak, mint szinte mindegyikben. A baby samponok sokszor erősebbek a felnőtteknek valóknál és jobban szárítanak, hogy a babák fején a koszmó képződését meggátolják.
Ez a legkíméletesebb, amit itthon kapni lehet (szulfát-, szilikon-, parabénmentes, olyan érzése van a hajnak, mintha balzsamozva is lenne már rögtön a sampon után, egyáltalán nem szárít): [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!