Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » 11éves kislányomnak nagyon...

11éves kislányomnak nagyon korpás a haja. Mitől? Hogyan és mivel szüntessem meg?

Figyelt kérdés
Már hónapok óta tart, próbálkoztam Head&shoulders-szel és más korpásodást eltüntető samponnal. Mit ajánlotok, és főleg miért van ez? Főleg egy gyereknél????

#haj #korpa #gyerekhaj
2012. ápr. 10. 22:29
 1/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Hasonló cipőbe jártam én is amikor még 11 voltam. Ez tavasszal elég gyakran előjön főleg egy fiatal kis gyereknél sajnos. Mossatok hetente 2-3-szor hajat nekem a WU2 sampon nagyon bevált de lehet,hogy neki a fejbőre még fiatal ehhez a samponhoz.De BIO boltokban is lehet korpásodási samponokat kapni. Vannak házilag elkészíthető hajpakolások is nekem az is bevált;) Ha érdekel írj

2012. ápr. 10. 23:32
 2/10 anonim ***** válasza:
Jah bocsi 21/L ezt lehagytan
2012. ápr. 10. 23:34
 3/10 anonim ***** válasza:
Reklámozni nem szeretnék. Privátba, ha gondolod, tudok ajánlani garantáltan jó minőségű korpásodás elleni sampont. A kérdésben említett Head&shoulders-t valamikor régen én is kipróbáltam. sokat szerepelt akkoriban a reklámokban, de nem volt túl hatékony.
2012. ápr. 11. 07:16
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát. Itt olvastam róla, hogy a Head@Shoulders mennyire tönkreteszi a hajat. Vannak akiknek hajhullást okozott, van akinek "csak" elvékonyodott a haja. Minden másnap mosom a haját, most épp Dove korpásodás elleni samponnal, de semmi változást nem tapasztaltam.
2012. ápr. 11. 07:29
 5/10 anonim ***** válasza:

Szia! Én ismerek egy olcsó, és teljesen természetes módszert a korpa ellen! Régi jól bevált házipraktika. :)

Öblitsd át a kislányod haját ecetes vízzel! Nekem elsőre eltüntette a hajamból a korpát (bár nekem annyira nem volt vészes). Édesanyámnak is nagyon bevált.

És ebben tuti nincs semmilyen vegyszer vagy káros anyag. Ne félj, az ecetszag meg szépen kipárolog a hajból, nem lesz büdös. Ráadásképp még szép fényes is lesz tőle a haj! :)

2012. ápr. 11. 12:40
 6/10 anonim ***** válasza:
Én is az ecetes vizet ajánlanám a lányodnak :)az én korpám is eltüntette.
2012. ápr. 11. 13:47
 7/10 A kérdező kommentje:
Az ecet nem károsítja a hajat? Nem szárítja ki?
2012. ápr. 11. 16:55
 8/10 anonim ***** válasza:
De károsítja a sejtmembránt és a felhámot (a haj nedvességét védő réteget), viszont közben a korpát is leszedi, meg sok minden mást. Az ecet tömény sav annak minden előnyével és hátrányával. Természetesen az emberi szervezret alkalmazkodó, a lányodnak újra nőnek majd egészséges hajszálai, ahogy a korpája is újratermelődik. Én nem tenném, de ti tudjátok.
2012. ápr. 11. 20:34
 9/10 anonim ***** válasza:

Nekem semmi bajom nem lett az ecetes víztől. Puha, selymes volt tőle a hajam, nem száradt ki és egyébként a korpa sem jött vissza azóta egyszer sem.

Persze nem tömény ecettel kell csinálni a dolgot. :D Vegyél valami edényt, annak az aljába önts egy kevés ecetet, és sok-sok vízzel higítsd fel.

2012. ápr. 12. 09:26
 10/10 anonim válasza:
Olyan kérdésem lenne milyen aranyban legyen az ecet es a viz ? Hany százalékos rcet legyen. Azert kérdezem mert sajnos a 7eves lányomnak is nagyon korpás a haja.
2021. febr. 7. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!