Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Valaki elmondaná miért kell...

Valaki elmondaná miért kell az arctisztító tej után még tonikot is kenni?

Figyelt kérdés
A kérdés érdekelne, mivel én úgy tudom az arctisztító tej direkt táplál.. de ha ezt letonikozom akkor azt is letonikozom, így nem fog, nem?:O
2012. ápr. 6. 22:29
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Az arctisztító tej egy arclemosó. Általában a nagyon érzékeny bőrűek használják, akiknek a sima arclemosók szárítják a bőrüket.

A többiek az arctisztító tejet sminklemosóként használják, ami után arcot mosnak.

Azért kell, mert arctisztítás, tonizálás, hidratálás a sorrend, és a tonik segít abban, hogy mielőtt bekened az arcodat hidratálóval, eltávolíts minden maradék szennyeződést, és az arclemosó maradékát.

2012. ápr. 6. 22:32
 2/6 anonim ***** válasza:
84%
Nem táplál,eltávolítja a szennyeződéseket általában savas ezért kell tonik,hogy visszaállítsa az eredeti ph-t.Valamint szappant tartalmaz,amit teljesen le kell törölni a bőrről.
2012. ápr. 7. 06:22
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom, én nem szoktam tonikot használni utána. Pont ezért, mert a tonik kiszárítja a bőröm. És eddig egy arctejemre sem volt ráírva, hogy le kell mosni. Mindegyiken az van, hogy tegyél vattára, töröld át az arcod, majd tiszta vattával addig törölgesd, amíg a maradék cucc le nem jön. Én mindig így csinálom. Mert ha meg tonikot használnék utána, akkor az kiszárítja, utána akkor még krémezgessem, meg minden... Amiket eddig olvastam neten, az alapján úgy van, hogy vagy arclemosó tejet használsz, vagy tonikot, de nem kell mindegyik. Nekem van itthon mindegyik, az arctej normál és zsíros bőrre van (tehát nem csak a száraz bőrűeknek van arctej), a tonik meg mitesszeresre és felváltva szoktam használni. Sminket persze a tejjel szedek le. Mindegyik L'Oreal, nekem ezek beváltak külön-külön is. :D Régebben volt Balea arctejem, azt tényleg le kellett mosni, mert elég ócska volt és zsíros lett a bőröm tőle.
2012. ápr. 7. 08:35
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy tudom, hogy arctisztító tej eltávolítja a nap folyamán felgyülemlett koszt, port és a sminket, megtisztítja a bőrt. Ez a funkciója, nem a hidratálás. A tonik arra szolgál, hogy ha maradt némi szennyeződés a bőrön, azt letisztítsa és összehúzza a pórusokat, megakadályozva ezzel a pattanások, mitteszerek kialakulását. És ezután jön a hidratáló krém, ami táplálja a bőrt.

Én régebben így használtam és alig volt 1-2 mitteszerem, mostanában sajnos nincs tonikom, s ez meg is látszik. Úgyhogy amint lesz pénzem veszek egyet. :)

16/L

2012. ápr. 7. 09:27
 5/6 A kérdező kommentje:

Heliás arctejem és tonikom is van. :)Igazából azért kérdeztem, mert az arctejem 4 nap alatt letiszította az arcbőröm, viszont sok helyen írják után a tonikot, után a hidratálót. Viszont az én arctejembe shea vaj van, aminek ismerjük jótékony hatását. :)

Köszönöm a válaszokat!

2012. ápr. 8. 15:11
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Egyik válaszolónak: azért szárít a tonik, mert alkohol van benne. Használj olyat, amiben nincs. Én eddig csak a Nivea-nál találtam ilyet. (Lehet, sőt biztos, hogy van máshol is, csak azt nem az én pénztárcámnak szánták.)
2012. ápr. 8. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!