Mennyit "ér" a természetes, hosszú haj?
Külföldi oldalakon és a biológia könyvem szerint is 90-100 cm az átlag, amekkorára egy ember haja megnő. Az átlag. Minél tovább él valakinek a hajszála és kevésbé hullik, annál hosszabbra megnő. A tudósok egyébként is csak tippre tudják tudják mondani, hogy mekkora a max., mivel nem nagyon lehet tesztelni. Úgy a legkönnyebb meghatározni, ha az ember soha nem vágja a haját, ilyen meg nem nagyon van. Olvastam egy amerikai oldalon, hogy a legtöbben azt hiszik, hogy az ember haja derékig érőnél tovább nem nő, és ebben nagy szerepe van a történelmi filmeknek, mert azokban is a leghosszabb parókák kb. addig érnek. A másik meg, hogy a legtöbben, akik szerint az ő hajuk nem képes megnőni, vagy túl sokat vágatják és nincsenek tisztában a növekedési sebességével a hajnak, vagy nagyon törik a hajuk és az alja mindig letörik, nem lesz hosszabb. Az enyém a térdig érőhöz közelít, havonta vágom és mégis nő. Persze genetika is, de a legtöbben fenékig érőre simán meg tudnák növeszteni, ha akarnák.
Sokaknak van nagyon hosszú haja más országokban (pl. Kína, USA, főleg India), de nálunk nem divat sajnos.
1. az ilyen hajtípussal-hosszal-színnel rendelkező lányokra nagyon irigy vagyok.
2. egy szép lányon nagyot dob, ha meg csónya az illető legalább van benne valami szép.
3.nem akarlak lebeszélni, de ha levágod rövidre hamar megbánod. nagyon is. ez volt velem is gyönyörű hosszú barna hullámos hajamat fülemig vágtuk, átment pufi-nagy, gubancolódós izébe, mostmár nem is hullámos, de nem is egyenes.
4.ha valakinek szép a haja, az nem jelenti azt, hogy beteg. pl. tüdőbetegségeknek semmi köze a haj állapotához.
5.szerintem az ilyen hajú lányok szerencsések. és szépek ˇˇ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!