Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Vöröses barna hajfesték?

Vöröses barna hajfesték?

Figyelt kérdés
Tudnádok olyan KONKRÉT hajfestéket mondani, ami BIZTOSAN (már kipróbált és bevált festék) vöröses barnára festi be a hajat?
2012. márc. 3. 17:43
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
A szárítást azt én is megtanultam:) Bár mostmár azt is hanyagolnom kell. Na de, vágni hogy vágod hátul a hajad?:o Én csak a frufruval próbálkozok, és van hogy azt is elrontom:D
2012. márc. 14. 22:57
 12/15 anonim ***** válasza:

Nedves hajra rengeteg pakolást teszek, hogy egyenes legyen és kis tincsenként a végeket levágom. :D

Hatalmas tükreink vannak, úgyhogy könnyen látom, hogy egyenes e hátul. :P

Szerencsére csak nagyon ritkán kell leghátul vágni a végéből, mert ott egyáltalán nincs eltöredezve. Ha meg valahol egy töredezett tincset látok, egyből elő az olló és nyissz. Mivel nem hagyom, hogy törjön a vége, így egy év alatt 20 centit nőtt. :)

A frufru vágásnál mindig kevesebbet vágj le, mint amennyit elsőre szeretnél. Ha túl hosszú, akkor még lehet belőle vágni, de ha rövid, akkor csak imádkozhatsz azért, hogy gyorsan megnőjön. :) Ha túl hosszú amikor megszárad, akkor benedvesíted és vágsz belőle még egy kicsit, vagy langyosra állított hajszárítóval és körkefével felfelé szárítod. Régen nekem is volt fru-frum de csak pár hónapig, mert a gyerekarcommal úgy néztem ki mint egy nagyra nőtt golyófejű óvodás. :D

2012. márc. 16. 14:47
 13/15 A kérdező kommentje:

:DD Mondjuk nekem is gyerekarcom van, de én szeretem a frufrut:))

Azzal nem is az volt a baj, hogy rövidre vágtam, hanem hogy nagyon nem mindegy, hogyan vágod, oldal frufrut vagy sima frufrut, ollóval vagy pengével, fokozatosan, vagy egyenesen... ráadásul a leglényegesebb, hogy hogyan fésülöd közbe, milyen lesz az esése. Ezzel még mindig kísérletezem, mert van, amikor nagyon jól eltalálom, és ha nincs időm beszárítani is nagyon jól áll be magától, de másik eset, hogy percekig szárítom és vasalom, hogy úgy álljon be, hogy az nekem is tetszen, és van hogy hiába, mert akkor sem áll sehogy. Nekem egyetlen egy fodrász vágott jó frufrut, de az messze van tőlem. A többi mind csak elvágta, addig volt jó míg nála voltam. Utána már én máshogy fésültem, úgy ahogy én szeretem, és teljesen máshogy állt.

Akkor azt mondod, hogy gondolsz egyet, hogy levágsz 2 centit, és mindegyik tincsed végéből 2 centit levágsz? Lehet megpróbálkozom vele én is majd:D

Na viszont még egy újabb kérdés felmerült a válaszoddal kapcsolatban: Te is azt gondolod, hogy ha sűrűbben vágod, gyorsabban nő? Nem lehet hogy alapból ilyen gyorsan nő a hajad? Mindenesetre irigylem a 20 centis növésed:)

Szóval én úgy gondolom, hogy a hajhagymáknak semmi köze a hajszálak végéhez. Ugyanúgy nő, csak látszik is, mert nem törik le. De a minap olvastam egy érdekes cikket a töredezett hajról. Azt írták, hogy a töredezett részek elszívják az erőt a haj többi részétől és a hajhagymáktól, így nem lesz olyan fényes, és lassulhat a növekedés. Ez alapján feltételezhető, hogy az egészséges haj tényleg gyorsabban nő.

2012. márc. 16. 17:41
 14/15 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy nincs köze a hajvégnek a hajhagymához. A haj nem él. :) Az sem igaz, hogy a töredezett végek elszívják az erőt, a hajban nincs semmilyen keringés, csak azok a tápanyagok jutnak be, amit te kívülről bejuttatsz. Abban van igazad, hogy azért látszik mert nem törik le. :D

De nekem nem úgy töredezik a hajam, hogy pár millimétert kettéhasad és lassan halad felfelé. Egy frászt. :D Ritkán töredezik, de ha egyszer egy kicsit megtörik, egy hét és ilyen 4-5 centik törnek le magától. Épp ezért gyakran megnézem, hogy egészségesek e a végek, és rengeteg pakolást teszek rá, hogy elkerüljem a károsodásokat. Szerintem ezt a sok hajat örököltem, meg azt is hogy gyorsan nő. Anyumnak havonta 3 centit nő. Kéthetente festenem kell neki, és mégis rengeteg, göndör haja van, pedig elmúlt 50. Sokszor eszembe jut, hogy milyen idióta voltam, hogy majdnem tönkretettem a sajátomat, ahelyett hogy megbecsültem volna :D

Csak akkor vágd le magadnak, ha biztosan meg tudod csinálni, könnyű elrontani. :D

Frufrut én pengével szerettem és fokozatosra. Az még jól is nézett ki, de inkább lenövesztettem, mert göndör hajhoz majdnem öngyilkosság. :D

Ha rosszul áll be a frufrud, akkor tűzd fel, csatold el vagy hordj hajpántot. :)

2012. márc. 16. 20:03
 15/15 anonim ***** válasza:

Tényleg úgy szoktam, hogy minden tincsből máfél-két centi. Eddig még nem sikerült elrontanom. :D

De hamarosan már tényleg elmegyek fodrászhoz, hogy ritkítson egy kicsit. Azt már nem vállalom be. :D

2012. márc. 16. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!