Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Heti két hajvasalás nem...

Heti két hajvasalás nem károsítja a hajat?

Figyelt kérdés
Azt olvastam, hallottam, hogy heti két hajvasalás megengedett. miért? egy idő után az is felhalmozódik! Vagy azért, mert a hétből öt nap alatt van ideje regenerálódni a hajnak, és erősebb lesz a következő hajvasaláshoz?
2012. febr. 28. 13:19
 1/10 anonim ***** válasza:
Minden hajvasaló roncsolja a hajat valamilyen szinten csak az egyik kevésbé a másik jobban. Az enyém is roncsolódik szinte mindennap használom és hidd el nem egy két forintos a hajvasalóm. Használhatsz hővédő készítményeket azok segítenek egy kicsit.
2012. febr. 28. 13:26
 2/10 A kérdező kommentje:
Igen, ezt tudom, ezért nem ezt kérdeztem, de azért köszi:))
2012. febr. 28. 13:35
 3/10 anonim ***** válasza:
46%
Úgy tudom, hogy a hajvasalás mindenhogy káros, roncsolja a hajszálakat, hajhagymát. Én a helyedben nem vasalnám, ha még 50 évesen is a saját hajaddal szeretnél járni kelni. :)
2012. febr. 28. 16:37
 4/10 A kérdező kommentje:

nem, mostanában már leszokóban vagyok:) csak néha olyan jó lenne kivasalni, hogy ne mindig ugyanolyan legyen. meg kivasalva hosszabb is persze.

de a hajhagymákat hogyhogy károsítja? elvégre csak a haj végeket éri a vasaló. általában nem is húzom végig a hajtincseket, csak valahogy a közepétől lefele. olvastad valahol?

2012. febr. 28. 17:15
 5/10 anonim ***** válasza:

Hallottam valamikor. Most utána néztem és nem találtam erre utaló leírást. Úgyhogy nem biztos, nem akarok hülyeséget mondani. De az biztos, hogy így, vagy úgy, de káros. :D

Milyen a hajad alapjáraton?

2012. febr. 28. 17:25
 6/10 A kérdező kommentje:

Van aki irigyli, mert dúsnak és vastagszálúnak mondják (de láttam már dúsabbat is:D). Mindig el volt törve a hajszárítástól, vasalástól, kivéve amikor levágtuk a töredezett részt. De utána is vasaltam, úgyhogy mire megnőtt, megint eltört. Ráadásul tavasszal nagyon sokat kreppeltem, na az az egészet tönkrevágta! Mostmár csak kb. 6 centi az ami el van töredezve, de már nem olyan durván. Szépen lassan azt is le vágjuk.

Én az egyik oldalon olvastam, hogy ha 170 fok alatt vasalod a hajad, akkor alig, vagy egyáltalán nem is károsodik - bár ez szerintem baromság, mert az én vasalóm még 150 en is füstölög.

2012. febr. 28. 22:24
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

A hajhagymáidhoz semmi köze , tehát hajhullást vagy kopaszodást nem okoz.Viszont töredezi a hajat.Én naponta kivasalom , hővédőt nem használok , viszont minden mosásnál pakolást kenek fel és 3 havonta megyek fodrászhoz.A hajam egészséges, növekszik is rendesen.

Lehet vasalni de ápolni kell és vágatni rendszeresen.

2012. márc. 3. 17:53
 8/10 A kérdező kommentje:
Na jó, de a kérdésemre senki sem válaszol?:/
2012. márc. 3. 23:49
 9/10 anonim ***** válasza:
valamilyen szinten károsítja de nem szabad túlzásba vinni. szerintem heti egyszer vasald mondjuk hajmosás utána és akkor semmi baja se lesz, én is kérdeztem a fodrásztól hogy heti hányszor vasalhatom hogy ne legyen komolyabb baja, és ő azt válaszolta hogy egy vagy kettő.. szóval nyugodtan vasald, de használj spray-ket ami védi a hajad! (elméletileg ha vasalod nem lesz olyan zsiros, szárítja..) de ebben nem vagyok biztos valahol hallottam
2012. márc. 22. 15:19
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszi hogy válaszoltál:)Egyébként már tényleg nem igénylem annyira hogy mindennap vasaljam, na de vannak napok, amikor nem érzem magam formában... és olyankor valamit kezdenem kell a fejemmel:) Ha pedig kivasalom a hajam, sokkal ápoltabbnak és rendezettebbnek tűnik.

Én azt tapasztaltam, hogy a vasalástól másnap már zsírosodik is. Ha a fejbőr ugyanúgy működik, mint az arcbőr, akkor akár logikus is lehetne a magyarázat, miszerint tényleg szárítod a hajad a vasalóval, kiszívja belőle a nedvességet, ezért a fejbőr védekezésképp faggyúmirigyet termel.

2012. márc. 31. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!