Lányok! Hogyan érdemes szőrteleníteni? Melyik a leggazdaságosabb módszer?
A szőrtelenítés egy kicsit bonyolultabb téma, érdemes több oldalról megközelíteni és több szempont alapján kiválasztani a számunkra legjobb megoldást.
A szőrtelenítő krémtől ugyan simább lesz a lábad, mint a borotvától és kb. 1 hétig tart, viszont hosszútávon drága. Arról nem beszélve, hogy kőkeményen vegyi anyag, és hiába nincs allergiás reakció, azért nem a legegészségesebb dolog.
Az epilátor - ahogyan az első válaszoló is írta - a legolcsóbb hosszútávon. Hiszen már 5000Ft körül tudsz venni és sok-sok éven át tudod használni. Nekünk az epilátorunk már megvan kb. 10 éve és még mindig jó!
Fájni fáj ugyan, de ritkul a szőr és tartós. Elvileg.
A gyanta kicsit drágább, hiszen rendszeresen meg kell venni a gyantát és a lehúzócsíkot, esetleg a törlőkendőt hozzá, amivel a bőrön maradt gyantát leszeded. Viszont tartós ez is, és egy nem úgy fáj, mint az epilálás. Az epilátor egyenként tépi ki a szőrt a gyökerétől kezdve, míg a gyanta egyszerre sokat tép ki.
Ha tartós szőrtelenséget szeretnél, én mindenképpen a gyantát vagy epilátor ajánlanám.
Azonban érdemes mindkettőt kipróbálni. Én a kettő közül csak az epilátort próbáltam és bár sokan istenítik az ismerőseim közül, nekem nem jött be. Az egy dolog fáj, kibírom, de 2 napig rák vörös a lábam utána, majd néhány szőrtüsző begyullad és 1,5-2 hét múlva ismét epilálhatom. Szóval nagyon kevés az az idő, amikor nem vörös a lábam, nincsenek begyulladva a szőrtüszőim és nem is szőrös a lábam.
Most a gyantát akarom kipróbálni, hátha az jobban bejön majd. :)
Én anno használtam krémet, de a kémia tanárnővel beszélgettünk erről, nos, köszönöm, soha többet. Előtte nem is gondoltam rá, hogy egy milyen durván vegyi anyag, csak arra gondoltam, hogy gyors, fájdalommentes szőrtelenítési módszer.
Szóval én inkább a gyantát vagy az epilátort ajánlanám. :)
16/L
A krémet szerintem kizárhatod. Ha erős a szőrőd, akkor hagyhatod rajta egy órát is, akkor sem hozza majd le,a bőrödet viszont tönkreteheti a sok vegyszer.. Hosszútávon meg tényleg elég drága..
Az epillátor használatával és következményeivel kapcsolatban teljesen egyetértek a 2.-es válaszolóval, ugyanilyen 'tüneteim' voltak a használatakor, pici piros pöttyök mindenhol, 2 napig vörös láb, egy csomó begyulladt, vagy beletépett szőr.. szóval azt valami extra érzéketlen és önregeneráló bőrrel megáldott egyének tudják használni.. szerintem..:)
A gyanta az szerintem mindenképpen beválhat, elmész kozmetikába néhányszor ott meglátod hogy hogy csinálják, aztán beszerzel egy gyantamelegítő gépet, veszel hozzá patront, lehúzó csíkot, babaolajat és kész is a házi gyantázó berendezésed, kellékeid, és megoldod saját magadnak. A gyanta és a papír az. kb 7-800 Ft körülire rúg úgy 2 havonta(attól függ, hogy mit és meddig gyantázol:), a babaolaj meg jó sokáig elég-én kb. 1 éve vettem és még majdnem félig van!:)
Ha meg van erősödve szőröd, akkor kozmetikus is ezt fogja ajánlani, mert a gépi szőrtelenítésbe valószínűleg belehalnál.:( Nekem is anno kozmetikus ajánlotta, hogy ne borotváljam, hanem menjek el gyantáztatni és mivel barátnőm anyuja volt, akkor ő javasolta, hogy szerezzek be gyantamelegítőt és ha ügyes vagyok akkor otthon is meg tudom oldani!:) (én már csak fazonra járok hozzá!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!