Miért nő gyorsabban a haj ha visszavágnak belőle egy-két centit?
Van benne valami...
De ha belegondolsz, miután leborotválod valamelyik testrészed, az hipp-hopp megnő, aztán egy bizonyos hosszúságnál lelassul/megáll a növésben...
lehet benne valami kérdező szerintem, mert ha a szakállat is minél gyakrabban borotválod, annál gyorsabban nő meg ismét.
ha gyakran vágatod, hajhullás ellen ugyan nem jó módszer, de növekedésgyorsítás szempontjából igen.
Ha nem is kell vágatni havonta, de két-három havonta nem árt, ha törik (akár csak minimálisan is). Ha törött a hajvég, onnantól kezdve az halott ügy, és az egészséges hajszálak is megsínylik.
Plusz ha törötten tovább nő, és hosszú lesz, előbb-utóbb úgyis olyan állapotba kerül a hajad, hogy muszáj levágatnod, és akkor még fájdalmasabb.
Nekem nagyon gyorsan nő a hajam, másfél-két év alatt fenék alá érő lett, szép dús és nem vékonyodott el nagyon, az utóbbi hetek ápolásának köszönhetően jó erős, DE: hiába, le kell vágatnom lapockáig, mert bizony vannak benne bőven törött szálak, és pechemre nem a hajam vége törött, hanem fentebb :S Ha korábban levágatom, most nem lenne ez.
Értem, köszönöm a válaszokat. :)
Szóval akkor csak egészségügyi okai vannak, de nem nő gyorsabban...
Tavaly vágattam le a hajam. Most kicsit tovább ér, mint a vállam. De szerencsére nem az a töredezős fajta, úgyhogy nem szükséges 2 havonta meglátogatnom a fodrászt. (Egyik barátnőmnek nagyon töredezik, ezért jár gyakran fodrászhoz, ő is növeszti... így merült fel bennünk a kérdés. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!