Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Menstruáció alatt tényleg nem...

Menstruáció alatt tényleg nem fogja be a hajat a festék?

Figyelt kérdés
Hozzá se kezdjek? A fekete hajam lenövését szerettem volna festeni.
2012. jan. 27. 15:23
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
54%

De befogja, ez csak ilyen városi legenda:)

A haj bejbőrön kívül található része egy halott, biokémiai funkciókkal nem rendelkező réteg, nincs összeköttetésben a szervezeted egyéb részeivel - főleg nem a hormonjaiddal, mert csak azok rendetlenkednek ilyenkor:)

2012. jan. 27. 15:25
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Befogja, de állítólag a hormonok miatt máshogy hathat a festék a hajon, intenzívebben, vagy foltosan, vagy kevéssé intenzíven. Bár nekem nem volt ilyen megfigyelésem, én mondjuk szőkére festettem, de én is sokszor hallottam ezt már.
2012. jan. 27. 15:25
 3/15 anonim ***** válasza:
ez úgy 40 éve volt igaz, de azóta azért fejlődtek a dolgok iylen téren is :D
2012. jan. 27. 15:28
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Kérlek, áruld már el, hogy a hormonszintbeli változások mégis hogyan manifesztálódnak a hajad külső részén...

Elárulom, biológiailag sehogy. Nem kell mindent elhinni, amit a kiskegyedben meg a blikkben olvas az ember.

2012. jan. 27. 15:29
 5/15 anonim ***** válasza:

Erről még a hozzáértők sem egyeznek meg, nemhogy laikusok.

Vannak fodrászok (köztük profik), akik festetésre bejelentkezéskor megkérdezik, nincs-e véletlenül piros betűs nap. Gondolom, nem véletlenül.

És nem csak fodrászokra gondolok, orvosi lapban is olvastam már.

Tehát itt most egymásnak lehet esni a laikusoknak, meg a nagy szavakkal dobálózóknak, erre még a profik sem tudnak általános választ adni. Én is hajlok afelé, hogy nincs kapcsolat, de mivel ÉRTENI NEM ÉRTEK hozzá (és ez a lényeg itt), nem tudom, kipróbálom, aztán lesz ami lesz.

2012. jan. 27. 15:33
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Aki meg ért hozzá, az tisztában van vele, hogy nincs kapcsolat.

Az, hogy egy fodrász profi, nem jelenti azt, hogy bármilyen szinten is köze van a biokémiához - sőt, egész biztosan nincs -, tehát teljesen logikus, hogy ha hiszékenyebb fajta, bedől ilyen marhaságoknak. Ettől még a szakmájában lehet profi.

2012. jan. 27. 15:38
 7/15 anonim ***** válasza:
Nem befolyásol semmit
2012. jan. 27. 15:46
 8/15 anonim ***** válasza:

" Aki meg ért hozzá, az tisztában van vele, hogy nincs kapcsolat. "

Vagy azzal, hogy van. Ilyennel is találkoztam már :)

2012. jan. 27. 15:47
 9/15 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem városi legenda! Az enyémet szinte semmi nem fogja be olyankor, csak a fekete festék.
2012. jan. 27. 15:52
 10/15 anonim ***** válasza:
Olyankor béna a fodrász, vagy rossz a festék. Ennyi.
2012. jan. 27. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!