Ti hogyan szoktatok le a kényszeres nyomkodásról és mit tudtok róla?
Nekem is hasonló problémám van már évek óta: amint dolgozni kezdek (asztalnál, szgép, előtt) vagy csak leülök olvasni, ujjbegyeimmel azonnal az arcomat, de főleg a hátamat pásztázom, hol-mit lehet levakarni, kinyomni stb.
Az eredmény, rettenetes. Már strandra se nagyon tudok kimenni. KÉsz csoda, hogy eddig megúsztam bőrfertőzés nélkül...
Totál kényszeres a dolog, sokszor észre sem veszem, még stresszes állapotban sem kell lennem. Elég, ha elkezdek vmin gondolkodni.
Azt találtam ki, hogy hipnoterápiára megyek, hátha ott a tudatalattimmal meg tudják dumálni, hogy hagyja már abba ezt a hülyeséget.
Van ezzel kapcsolatban vkinek tapasztalata?
Bár kicsit régi már ez a kérdés, de tán nem fölösleges idebiggyesztenem és nekem is szokott ilyen lenni, ha olvasgatok, vakarászom magam, bár most inkább a pattanások nyomkodása érdekelt, és pl. azt az elég jó összefoglalót találtam a témában:
(kozmetikus/sport/nyugi/társas kapcsolatok/pszichológus megoldást kíván, bár engem inkább az ok izgatott, hogy miért érzünk egyáltalán késztetést, arra meg ezt írja: pl. stresszkezelés, nevezetesen leválási probléma/figyelemelterelés a más problémákról/mazochizmus, önagresszió)
1. ne hajolj kozel a tukorhoz
2. mond azt hangosan magadba hogy NE CSINALD
3. kepzeld el magad utana milyen lennel
4. vagd le a kormod tovig
(5.probalj egeszsegesen enni es sok vizet inni a baj megelozese erdekeben)
Velem is ez a probléma...
Szóval most én is MEGFOGADOM, HOGY TÖBBET NEM PISZKÁLOM AZ ARCOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ú, beszállhatok én is?
Nem fogadkozom, mert azt már annyiszor megtettem, hogy agyoncsapta az ünnepélyességet, deee kijelentem: Innentől kezdve, így 2019 elején nem piszkálom többet a bőrömet, ellenben rendesen ápolom. (beszereztem néhány természetes holmit, natúr szappan, gyógynövényes hidratáló, meg egyebek)
Éljen a szép bőr!
...majd egyszer:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!