Mitől zsírosodik ennyire a hajam?
sok balszamot használsz
próbáld meg kevesebb sapoonnal és kevesebb balzsammal!!!
nekem is ez volt a baj. és mostanába nem zsirosodik.
Magas tesztoszteron ill progneszteron szint, ezektől! nőknél progneszteron nyilván.
Egyszóval a hormonális változásoktól, hiába ettem én is zsírszegény kajákat semmit sem ért hosszabb távon sem.
Sajnos egyrészt minél gyakrabban mosol hajat annál gyakrabban zsírosodik(ördögi kör).
Ha ez a drasztikus zsírosodás váratlanul, hirtelen alakult ki akkor viszont tényleg hormonális háttere lehet, ha más problémád is van, mint súlyváltozások, kóros izzadás, menstruációs zavarok, akkor háziorvoshoz menj.
Nekem is nagyon zsírosodott a hajam, de nem olyan szinteken, hogy naponta kellett volna mosnom. De ami nekem bevált:
*nem pepecskedtem állandóan a hajammal, nem fogdostam, nem csavargattam, nem fésülgettem állandóan
*csak és kizárólag olyan hajbalzsamot, hajápoló szert használok/használtam/ amit vizes hajra kellett tenni, majd lemosni, és ezt is csak a hajvégeken alkalmaztam
*körülbelül háromszor samponozom be a hajam egy mosás alkalmával, így az utolsó samponozás már nagyon jól habzik, és tényleg minden szennyeződést eltávolít a fejemről
*ha másnap, harmadnap kezdett "fényleni" zsírosodni a hajam, egy kis hintőport szórtam a markomba, majd a hajtövekhez dörzsöltem
*amikor összegumizom a hajamat, ügyelek arra, hogy a hajszálak ne nagyon tapadjanak a fejemre, így kevesebb az esélye, hogy zsírosodik ---> lazábban gumizom össze
*hajszárításkor sem fésülgetem, hanem inkább a kezemmel dobálom a tincseket, vagy hogy is mondjam
*a hajlakk is elnehezítheti a hajat
nagyjából ennyi jutott ez eszembe. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!