Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mitől zsírosodik ennyire a hajam?

Mitől zsírosodik ennyire a hajam?

Figyelt kérdés
Minden nap meg kell mosnom, annyira zsíros lesz 1 nap alatt. Elég kellemetlen, mert elég hosszú, és így minden nap sok időm elmegy vele :S
2011. nov. 26. 14:04
 1/9 anonim ***** válasza:
Húúúha...énis pontosan ezzel a problémával küzdök..nekem a samponváltás sem volt eredményes igy feladtam..minden nap mosnom kell,mehetnék orvoshoz is ,hogy ajánljanak valamit,de az pénz és időpocsékolás mivel testvéremnek is ez a problémája,neki irtak fel sampont stb. de nem javult cseppetse...és inkább maradtam a napi mosásnál.
2011. nov. 26. 14:07
 2/9 anonim ***** válasza:

sok balszamot használsz

próbáld meg kevesebb sapoonnal és kevesebb balzsammal!!!

nekem is ez volt a baj. és mostanába nem zsirosodik.

2011. nov. 26. 14:09
 3/9 anonim ***** válasza:

Magas tesztoszteron ill progneszteron szint, ezektől! nőknél progneszteron nyilván.

Egyszóval a hormonális változásoktól, hiába ettem én is zsírszegény kajákat semmit sem ért hosszabb távon sem.

2011. nov. 26. 14:11
 4/9 anonim ***** válasza:

Sajnos egyrészt minél gyakrabban mosol hajat annál gyakrabban zsírosodik(ördögi kör).

Ha ez a drasztikus zsírosodás váratlanul, hirtelen alakult ki akkor viszont tényleg hormonális háttere lehet, ha más problémád is van, mint súlyváltozások, kóros izzadás, menstruációs zavarok, akkor háziorvoshoz menj.

2011. nov. 26. 14:16
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi. Akkor marad nekem is a napi mosás :S
2011. nov. 26. 14:22
 6/9 anonim ***** válasza:
12%
Pont azért zsírosodik, mert túl gyakran mosod. Nem szabad minden nap, jobb lenne egy héten max kétszer. Próbáld ki.
2011. nov. 26. 15:50
 7/9 anonim ***** válasza:
Dr. Immunnak vannak samponjai azt kipróbálhatod, van több fajta is, a nagyimnak jó volt mert nem korpásodott nem zsírosodott olyan hamar és nem viszketett neki, ha zsírosodik akkor az zsírosodik, én sem tudtam megállni a hajmosását de mondom azzal vagy inkább vmi bio cuccot válasszál hogy kevesebb káros anyag kerüljön a bőr alá.
2011. nov. 26. 17:27
 8/9 anonim ***** válasza:
Én hetente kétszer mosom, mégis nagyon zsírosodik. Ennyit erről.
2011. nov. 26. 19:03
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem is nagyon zsírosodott a hajam, de nem olyan szinteken, hogy naponta kellett volna mosnom. De ami nekem bevált:

*nem pepecskedtem állandóan a hajammal, nem fogdostam, nem csavargattam, nem fésülgettem állandóan

*csak és kizárólag olyan hajbalzsamot, hajápoló szert használok/használtam/ amit vizes hajra kellett tenni, majd lemosni, és ezt is csak a hajvégeken alkalmaztam

*körülbelül háromszor samponozom be a hajam egy mosás alkalmával, így az utolsó samponozás már nagyon jól habzik, és tényleg minden szennyeződést eltávolít a fejemről

*ha másnap, harmadnap kezdett "fényleni" zsírosodni a hajam, egy kis hintőport szórtam a markomba, majd a hajtövekhez dörzsöltem

*amikor összegumizom a hajamat, ügyelek arra, hogy a hajszálak ne nagyon tapadjanak a fejemre, így kevesebb az esélye, hogy zsírosodik ---> lazábban gumizom össze

*hajszárításkor sem fésülgetem, hanem inkább a kezemmel dobálom a tincseket, vagy hogy is mondjam

*a hajlakk is elnehezítheti a hajat

nagyjából ennyi jutott ez eszembe. :)

2011. nov. 26. 22:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!