Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Erős szőrszálak. Hogy szedjem...

Erős szőrszálak. Hogy szedjem le a szőrt a lábamról és a hónaljamról?

Figyelt kérdés

az a problémám hogy nem bírom elviselni az epilátort sem a gyantát.szerintem ennek köszönhetően hogy sokat borotváltam(de egyébként is)annyira megvastagodtak a szőrszálaim hogy amikor borotválást után visszanő rendesen szúr és még a harisnyát is kiszakítja:S

CSAK 16 éves vagyok nem ismerek magam körül olyan lányt akinek ilyen vastag szőre lenne nagyon szégyellem mert ha leborotválom reggel estére már megint szúr egy kicsit

ráadásul hiába borotválom le mert apró fekete pontocskák ott maradnak és nagyon feltűnőek

réggebben amikor még kibírtam a gyantázást(ritkult is egy minimálisan,összesen 2*)akkor sem lehetett sima hatást elérni mert a szörtüszőim begyulladtak és sokszor ez a festékanyag szerűség vagy a szőr gyökere a lábamba maradt kozmetikus is szedte 1* de ugyan ez történt.

most már nem bírok ki egy gyantázást sem akár mennyire erőltetem ,mert olyan vastag a szöröm és fekete hogy egy csík lehúzása után 10 helyen vérzik,epilálást főleg nem

a borotválás után pedig a lábam telis tele van a ször fekete pöttyeivel :S :\'(

SEGÍTSÉG jön a nyár és én ezt a problámám(tesiórák stb)a hosszúgatyával fedeztem

ez csak a lábam a nemiszervemet már meg sem említem

hallottam valami ecetes trükköt az milyen? :S

NAGYON EL VAGYOK KESEREDVE

2009. máj. 5. 12:34
1 2 3
 21/29 anonim válasza:
100%

Sziasztok

Szeretném veletek megosztani a tapasztalataimat, elsősorban azokkal, akiknek nem sikerült elkészíteni vagy használni még a cukorgyantát. Utánanéztem az angol oldalakon, és szinte mindenhol a következő recepttel találkoztam:

2 csésze cukor (fehér kristály)

1/4csésze víz

1/4csésze citromlé

A Youtubon ha beírjátok, hogy sugaring, ott pl. "Sugaring-Nina Prepares sugar" cím alatt végignézhetitek, hogy készül, milyennek kell lennie.

Én a két csésze cukor után kifacsartam egy nagy citromnak a levét, és ez még kevés volt, tehát ehhez adtam hozzá annyi vizet, hogy a folyékony összetevők összesen egy csészényi legyen. Mindent egyszerre feltettem a tűzre a közepes gázrózsára, a legnagyobb lángra. Folyamatosan kevergettem, időt nem mértem, de kb 15-20 perc után kezdett el karamellizálódni, ez a habon is látszik, vagy ha leveszed a tűzről, a gyanta szinén is. Ha láttatok már cukorgyantát, tudjátok milyen színűnek kell lennie-mint egy sötét méz. Mikor kész volt hagytam kihülni. Még langyosan tudtam levenni melőle egy darabot, amivel az egész lábamat végig gyantáztam azzal a módszerrel, amit kozmetikusnál, vagy a youtubon elsajáthíthattok ti is. Puszta kézzel, csíkok nélkül. Hangsúlyozom, hogy száliránnyal ellentétesen kenem föl, és azzal megegyezően szedem le! Egy idő után elkezdett megkeményedni, és így nehezen tudtam dolgozni vele(valószínő túl főztem, ezért lett a szobahőmérsékletű állaga keményebb) ezt viszont ki tudtam azzal küszöbölni, hogy egy pár csepp meleg vizet gyúrtam hozzá, így nem kellett fogyamatosan melegíteni. Valójában az a cél, hogy ki tudjuk venni a tégelyből melegítés nélkül, és azt a kis labdát gyurkáljuk kicsit az ujjainkkal. Ekkor nem kíván utómelegítést. Bocsi, ha sokat írtam, remélem, valakinek tudtam segíteni. Vicces, hogy gyártók ezeket a termékeket tanfolyamhoz, kozmetikushoz kötik a tecnika miatt, vagy ha megvesszük, akkor többezer forint egy tégely, otthon meg 100,-Ft+20 perc gázból megvan.Sziasztok

2009. máj. 8. 09:55
 22/29 anonim ***** válasza:
83%

1. Utálom ezt a mai társadalmat, ahol ciki, ha szőrős a lábad és a többi ilyen részed! tudjátok ti, hogy régen akkor lett egy lány nővé, amikor beszőrősődött??

2. Egy lányt ne attól ítéljetek meg, hogy milyen csupasz csiga mindene!!! Ezt is csak a hülye modell világ súlykolta belénk

3.szerintem akkor szedd csak le egy nappal a kívánt testrészről a szőrt, amikor azt valaki látni fogja! nekem az epilátor bevált, de a hugom is olyan vastagszörű, és neki is ilyesmi problémája van. Hála az égnek, hogy ő még kisebb...

Szóval, fürdés után sokkal könnyebb epilátorozni, mert akkor felpuhítja a szőrt. Amikor leepiláltál egy részt, nyugodtan átdörzsölheted a kezeddel, ez elmulasztja a fájdalmat. Amikor végeztél az egyik lábaddal, kend be a lábadat olyan testápolóval, ami késlelteti a növekedést. De ha erre nincs pénz, ott az étolaj, amivel főzni szoktak, az is megteszi! Nekem is kipattog, de csak egy éjszakára.

REmélem valamit tudtam segíteni (L)

2009. máj. 8. 11:25
 23/29 anonim válasza:
100%

Szia!

16 évesen még mindig serdülsz, úgyhogy még van ideje megjönnie a mensinek bőven. Ne siess annyira, manapság mindenki annyira "rohan" a fejlődéssel.

A szőrrel kapcsolatban: bizony a sűrű borotválás csak dúsítja és erősíti a szőrt. Nekem csak intim tájékon van elég "kemény" szőrzet, amit utálok, de hogy gyantáztassam, arról szó sem lehet. :D Sajnos gyakori, hogy valakinek meghúzódik a bőre az intim részeken a gyakori gyantázás miatt. Nekem eddig csak hónaljba lett véglegesen szőrtelenítve, épp kibírható, 100x jobb mint a gyanta. Most pedzegetem magamban a teljes intim szőrtelenítést.

Nálad ez az erős szőrösödés a serdülőkorod elején jelentkezett? Valószínű, hogy összefüggésben van azzal, hogy még nem jött meg a mensid, mivel kicsit több tesztoszteron dolgozik most benned. A hormonjaid most össze-vissza tengnek-lengnek, ez normális, vannak sokkal rosszabb esetek is mint a Tiéd. De nehogy megijedj! Rokonságomban is volt olyan lány, aki hasonló tünetekkel bajlódott, de mikorra először megjött a havi vérzése, (gyógyszert is kezdett szedni ha jól tudom), egészen normalizálódott a szőrzete, nem volt kórosan erős. Neki még az arcán is az átlagnál erősebb volt, plusz érdekes bajsza volt. De szerencsére ez már a múlté.

Fel a fejjel! :)

Fanni

2009. máj. 8. 12:08
 24/29 anonim ***** válasza:
92%
ugyanaz csak 13/L, a gyantától hamar kinő, a borotbától megerősödik a krémek nállam 1 szart se érnek...anyukám meg nem engedi, hogy epiláljam...:S és a suliban ezér cikiznek...sőőőt nekem még a hasam is szőrős, meg a karom...a bőröm meg szinte hófehér a hajam meg barna :SSSSS a végleges szőrtelenítés meg túl drága és visszanő, eggyüttérzek veled!!:D;) szerintem ez lehetetlen vlmit is kezdeni :SSS
2009. máj. 8. 12:49
 25/29 anonim válasza:
100%

Szia!

Ne légy elkeseredve, kamaszkorban megbolondulnak a hormonok, nekem is ilyen problémám volt, 25 éves koromra rendeződött is :)

Próbáltam már minden szörtelenítési eljárást, a gyantától én is bevérztem, a gép jól leszedte, de a "bőröm közt" nőtt vissza, és hetente kellett használnom, a krémekre allergiás lettem, úgyhogy maradt a borotva, mivel így is erős a szöröm, már mindegy /amúgy kimutatták, hogy nem erősíti a szőrt a borotva/.

Vannak krémek amelyek elvileg puhitják a kinövő szört, de én ebben nem hiszek.

Az osztálytársaid csúfolódásával meg ne törödj, mert nekik is pontosan annyi hibájuk van mint Neked. ;)

2009. máj. 9. 12:24
 26/29 A kérdező kommentje:

köszi a nagyon nagyon sok segítséget és választ

továbbra is lennének meg kérdéseim:

szóval ha roszul csinálom meg a cukorgyantát (nem elég híg vagy sűrű)akkor nem foogja leszedni?

több videót is megnéztem ahol :

1 , megvárták hogy kihűl és golyót csináltak belőle majd kilapították

és olyat ahol

2 , folyékonyan melegen rákenték mint a normál gyantát

ha a 2. módszerrel csináljuk akkor ugyan olyan mint a hgyományos gyanta.akkor miért jobb a cukorgyanta?

aztán

a videókon is eltérő módon a szőrrel azonosan kenték fel és ellentétesen szedték le meg fordítva is láttam videót

akkor most hogy jobb?

azt írtátok kevésbé fájdalmas.miért?nem ugyan úgy kell alkalmazni mint a normál gyantát?miért lenne ez jobb?

adjatok tippeket utasításokat

ki szetném próbálni:)egy próbát megér rem nem rontom el

16/L

2009. máj. 9. 13:30
 27/29 anonim válasza:
100%
Szió!Szerintem első lépésként keress föl 1 nőgyógyászt,mert ennek a túlzott szőrnövekedésnek lehet,h vmilyen hormontúltengés a fő okozója.Nekem is így volt...és segített némi fogamzásgátló tabletta szedése.A fogamzásgátlót nem csak a nemi életet élők szedhetik!!!Helyreállítja a menstruációs ciklust,+szünteti a pattikat,szebbé teszi a bőrt is,és még van 1csomó jótékony hatása is!!!
2009. máj. 10. 09:12
 28/29 anonim válasza:
100%
Fel a fejjel,és ne szomorkodj,szépen helyre fog állni a hormonszinted!A többi emberrel+ne foglalkozz!!!Mindenki törődjön a saját dolgával,vagy segítsen...Akkor is menj nőgyógyászhoz,ha még nem jött meg+Majd Ő vmit kitalál!
2009. máj. 10. 09:23
 29/29 anonim válasza:

A fogamzásgátlóknak lehet ám egy csomó kártékony hatása is! Ilyen fiatal szervezetbe, ahol még ki sincs alakulva a hormonegyensúly, szerintem nagyon rossz ötlet mesterségesen beavatkozni! Saját példámon is tapasztaltam sajnos...

A szőr nekem is problémát jelent, ezzel együtt kell élni, ez van. Én sem bírom a gyantát és az epilálást, így marad a borotva. Illetve a szőkítés ott, ahol az is elég.

2009. máj. 12. 05:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!