Mit tegyek, két naponta mosom a hajam annyira zsírosodik? Rengeteg sampont kipróbáltam már!
Teafaolaj.A teafaolaj jótékony hatású, használják a népgyógyászatban. Általában fertőzések kezelésére használják. Antiszeptikus hatású, sokféle gomba szaporodását, terjedését gátolja meg. Sok sampon, szappan és bőrápolási termék összetevője, csak ezekbe olyan keveset raknak a teafaolajból, hogy antibakteriális hatása szinte nem is érvényesül.A teafaolaj ár azért nem a legkedvezőbb, mert 10 ml 2000 Ft körül van, aatól függ hol vesszük.Lehet kapni bioboltokban, Rossmannban, DM-ben is. Viszont nagyon sokáig elég.Én úgy szoktam, hogy megmosom egy léről a hajam, aztán a második lénél teszek sampont a tenyerembe, belerakok 4 csepp teafaolajat, összekeverem az ujjammal, aztán megmosom vele a hajam, masszírozva, kb 5 percig. Azt írták, hogy szerecsendió illata van, hááááát... Ízlések és pofonok. Nekem kátrány szagú. De óvatosan, ha valaki kipróbálja, mert én először 7 cseppet raktam a tenyerembe lévő samponba, és iszonyatosan kiszárította a fejem. Nekem elég a 4 csepp. Így a 3 naponkénti hajmosásomat sikerült 5 napra kitolnom.
Remélem valamit tudtam segíteni.
Hát először tudni kéne, mi okozza.
Ha valami baci, vagy gomba, azt lehet kezelni ugye megfelelő szerekkel.
De ha tizenéves vagy, akkor sanszos, hogy hormonális, azzal csak együtt lehet élni, esetleg szárazsamponnal, hintőporral javítani a helyzeten.
Én pl. most átérzem a helyzeted, mióta abbahagytam a fogamzásgátlót, kegyetlen a helyzet. :( De lassan javul. :D
Ha sokat vasalod a hajad, a hőtől is lehet. Sokan reagálnak így rá. Esetleg túl sok hajformázót használsz.
Ha balzsamokat, pakolást használsz, sose tegyél a hajtőre, csak a végekre szabad.
Ha 2in1 sampont használsz, az is lerakódik a hajra, attól zsírosnak hat, ez esetben keress tisztítósampont, és azt használd, de ajánlom a médea sampont, egész jól leszedi az ilyesmit is, plusz zsíros hajra van kitalálva.
Utolsó-
Az nagyon gáz lenne 4 naponta mosni,egy élelmiszerboltban vagyok eladó,és nagyon undorító lenne zsíros hajjal dolgozni.Te vennél tőlem kaját?Érted mit akarok ezzel?
Amúgy nagyon köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!