Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Rakassak műkörmöt, vagy...

Rakassak műkörmöt, vagy lakkozzam?

Figyelt kérdés
Sosem volt műkörmöm, mert drágának tartottam. Házilag lakkozom, de három nap után letöredezik, csúnya lesz. Mostanában óriási divat a műköröm, minden csinos nőnek ezt látni az ujján, az én kis házi lakkozott körmöm igénytelenül hat. Viszont félek attól, hogy ha műkörmöm lesz, sok bajom lesz vele, annak ellenére, hogy egyesek szerint egy hónapig kitart. Érdemes belevágni a műköröm viselésbe? Melyikkel van kevesebb gond? 34/N
2011. okt. 18. 12:05
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

HA épített körmöd van, az NEM fog leesni!!!! Ilyet azok állítanak, akiknek még soha nem volt műkörmük.

Ami leesik/leeshet, az a kamu műanyag tipp, amit ragasztóval ragasztanak fel az előkészített körömlemezre. ....Ha már csináltatnál, csináltass rendeset.

Ha véletlenül törne, akkor az csak olyan nagy erőbehatás miatt lehetséges, ami egyébként a te saját körmödben meg még sokkal nagyobb kárt tett volna! Tapasztalat. De pl. már konyhában is éppen jól jött, hogy nem a saját körmömet vágtam oda szeletelés közben, hanem az erős zselén csak megcsúszott a penge...

Próbáld ki, aztán ha nem válik be, leszedeted. De legalább meglesz a saját tapasztalatod.

2011. okt. 18. 13:27
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Én gyerekkorm óta rágtama körmeimet, és nemrég szoktam le róla. Már pár hónapja növesztem, eleinte nagyon gyenge volt de már megerősödött, és a formája is szép. Gondolkodtam már én is géles körömre, de úgy döntöttem, inkább nem csináltatok. Egyrészt azért is, mert havonta kell járni korrekcióra, ami csak plusz költség az egyéb kiadásaim mellé.. Meg valóban nagyon elvékonyítják amikor csiszolják, és igy ha ugy döntök nem kell többet a műköröm, megint szenvedhetek a körmeim rendbehozásával. Magam festem a körmeimet, nekem a lakk kb 3-4 napig van a körmömön, aztán átfestem más színűre, amilyen épp jól esik. Ma piros lesz pl, az utóbbi pár napban világoszöld volt. Szoktam rá rajzolgatni is vékony ecsetes lakkal, vagy franciát készítek stb.

Amígy pedig, nem utolsó sorban jobb szeretem a természetes körmöket, és ugy egyébként a természetes dolgokat magamon (nem festem a hajam, ritkán, vagy egyáltalán nem sminkelek stb)

2011. okt. 18. 13:40
 13/22 anonim ***** válasza:
51%

Kedves utolsó!

Egy jó körmös nem vékonyítja el reszelés közben a körmöt. Előkészítésnél csak fel kell mattítani (bolyhozni), töltéskor pedig csak az anyagot kell vékonyítani.

Kedves többiek, akik azt hiszik, hogy a műköröm tönkreteszi a körmüket!

Rossz hír: nem a műköröm teszi tönkre, hanem a műkörmös!

Kedves kérdező!

Akár műkörmöt választasz, akár géllakkot, szerintem nem fogod megbánni. Ha kérsz/kapsz hozzá körömágy-hosszabbítást, akkor nem fog látszódni a lenövés. De akár azt is kérheted, hogy csak a saját körmeidet erősítsék meg műköröm alapanyaggal, és akkor nem lesz hosszabb, csak ahogy nő majd a sajátod.

2011. okt. 18. 18:42
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld ki az Essence Better Than Gel Nails alap és fedőlakkot, nekem akármelyik olcsó, egy napot sem bíró körömlakkomat tartóssá teszi. Azért szoktam lemosni, mert megunom, de egy hétig biztosan nem sérül.

Sokan írtak róla blogokban, olvass utána. Ha jól emlékszem, nincs 1000 Ft darabja.

2011. okt. 21. 10:03
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Az a kerdes, hogy van-e idod lakkozni?

Nekem a sima lakk kb masfel napig szep, de van, hogy csak elso nap, mert hazimunkam is van boven, aztatom, surolok, mosok kezzel, stb. Lakkozas utani elso munka kozben repedezik, pattog, mert ugye a viz felpuhitja a kormomet barmilyen eros es a hajlekony kormon pattog a lakk.

Nekem nincs minden masnap napi egy oram a lakkozasra, mert 2-3 reteghez ennyi kell siman.

Igy nekem mukormom van, igaz, hogy semmi extrem minta, sima prancia van, a sajat kormom van zselevel behuzva, nincs tipp, nem tul hosszu, de nem is rovid. Havonta egyszer jarok toltetni, ez havi 3 oras program utazassal egyutt, ennyi nekem belefer es 3000 forintba kerul.

Ket hetig hozza sem kell nyulni, mert gyonyoru, nem igazan latszik a lenoves sem annyi, 3. heten kezd el jobban latszani a lenoves es akkor mar a hossza is kezd zavarni, ugyhogy akkor visszareszelek a hosszabol az eredetire, a lenoves es a sajat kormom talalkozasat egy szintbe hozom es ralakkozok. A zselere lakkozas nekem a hazimunka es aztatas mellett is siman tart 5 napig, mert a zsele ugye nem puhul fel, nem hajlik be, igy a koromlakk tovabb tart. Abban a masfel-ket hetben osszesen 3x lakkozom ki.

Nekem ez igy nagyon kenyelmes es tetszik is.

2011. okt. 21. 12:35
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Hát... sztem ne csináltass. Nekem évekig volt, szerettem is, de aztán lassan már egy féléve leszedettem és hagyjuk hogy nézett ki a körmöm. Tört, szakadt befele ahol csak tudott, ha kifestettem, fél napig se volt fennt a lakk. Aztán lenőtt az egész és mostmár egészséges szép körmeim vannak. Sztem nekem már sose lesz műkörmöm, így jobban tetszik és természetesebbnek hat, jah meg amúgyis masszőrnek tanulok és hát oda nem a legjobb. De ahogyan érzed.
2011. okt. 21. 19:59
 17/22 anonim ***** válasza:
43%
nekem 4 éve van műkörmöm. viszonlag hosszú, mandula dforműjó sima francia. én tipeset rakatok föl, és arra zselé, de az én műkörmösömnek fantasztikus tipje és ragasztója van, meg persze a zselé is, sose esik le. ha rövidet akarsz, az meg aztán tuti, h tart. ha sima franciát csináltatsz esetleg pici díszítéssel, és a körömágyhosszíbtó hasonló a saját körmöd színéhez, akkor nem lesz ápolatlan. én ha újat rakatok, az 6000, a töltés 5000. szerintem 3-4hetente egy nő szánhat magára 5000-et, ez nem olyan sok. szerintem próbáld ki.
2011. okt. 22. 01:28
 18/22 anonim ***** válasza:
előző vagyok. mazt elfelejtettem, h mielúőtt műkrömöm volt, rágtam a kömöm és elég rosszul nézett ki és gyenge volt, de mióta műkörmöm van, meghosszabbodott a körömágyam és erősebb lett a körmöm. mikor pedig letörik(pl rázárom az ajtót:D) és másnap újracsináltatom, sokkal gyorsabban meggyógyul a tip alatt(2 nap max), mint régen, mikor nem volt műkörmöm.
2011. okt. 22. 01:30
 19/22 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, kíváncsian várjuk hogy döntöttél :)
2011. okt. 22. 07:29
 20/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm az értékes válaszokat!:) Pillanatnyilag még nem döntöttem, főleg azért, mert elég vacakul állok anyagilag, és nagy beruházás lenne most a műköröm - de lehet, később kipróbálom. Nagyon tetszett a tartós lakk ötlet, valószínűleg ezt fogom kipróbálni - valahogy jobban bízom magamban - nem szeretem, ha egy másik személyhez (Műkörmös), és időponthoz kötnek.

A Rossmanos, és egyéb házilag barkácsolható műkörmökről mi a vélemény? Félek tőle, hogy gagyi - viszont előnye, hogy olcsó, és szépnek tűnik.

2011. okt. 22. 11:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!