Ha már elkövette a hülyeséget, mi a teendő?
Ma a lányom elment fodrászhoz egyedül, mert nem volt időm elvinni. Úgy volt, hogy csak megigazítgattatja, de felnyírt fejjel jött haza. Most úgy néz ki mint akire rászabadult egy fűnyíró. Mit csináljunk? Vissza gyorsan nem nő, a festést még megengedtem (igen, kék volt a lányzó frufruja..), de ez már sok. Mit csináljak?
egy anyuka 14 éves lánnyal.
Ne csinálj semmit. Az ő feje, ő fog égni miatta. Ha meg tetszik neki, akkor gond egy szál se. Elég nagy már ahhoz, hogy eldöntse, hogy mit akar. Ilyen kis dolog miatt butaság lenne megbüntetni. Ha nem tetszik neki, és belátta, hogy hiba volt, akkor következőnek nem csinál majd ilyet. Ha meg tetszik neki, akkor úgy se tudod büntetéssel kinevelni belőle.
Ha tényleg tetszik neki, és így próbál lázadni, akkor szerintem örülj neki. Más lányok 14 évesen minden hétvégén leisszák magukat, és a fél várossal kefélnek, "mer ők már nagy tinédzserek, és lázadnak", a te lányod csak hülyén néz ki. Majd kinövi.
Huh, annak örülj, hogy a haja megnő, még jó hogy nem tetoválással vagy fültágítóval jött haza..
Most még lázadó, majd kinövi.
Készíts róla pár fényképet, és majd mutasd meg az unokáknak! :-)
Én ennyi idősen festettem a hajamat, minden mozdulatom és viseletem a kőkemény kamaszlázadást jelképezte, mégis egyetemet végeztem és most komoly munkakörben, konszolidált öltözékben dolgozom. Kinőttem egyszerűen.
Azóta anyaként is úgy vagyok vele, hogy a gyerekem külseje az, amibe -ésszerű keretek között- nem kívánok beleszólni. A visszafordítható folyamatok (pl. hajvágás) ilyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!