Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Bőrtökéletesség-mánia?

Bőrtökéletesség-mánia?

Figyelt kérdés
Ekcémás vagyok,borotva után piros a lábam és viszket,pár pattanás is van a fejemen és elegem van ebből. Tökéletes bőrre vágyom,csak e körül forog minden gondolatom már szarul vagyok komolyan..csak ezen tűnődöm..mit tegyek? mit egyek h szebb legyen? Ti is ennyit foglalkoztok a külsőtökkel?
2011. szept. 20. 18:21
 1/4 anonim ***** válasza:
olvass egy két igaz történetet emberekröl akik a ràkkal küzdöttek és végül mégis belehaltak :) egyböl lelkiismeretfurdalàsod lesz a sok hülyeség miatt amire vàgysz
2011. szept. 20. 19:03
 2/4 anonim ***** válasza:
Nekem is pattanásos a fejem, de nagyjából leszarom :D a barátaim így szeretnek. Akkor is szeretnének, ha alig lehetne látni a szememet a sok vörös sz*tól. Szerintem törődj bele, ápold rendesen, és mosolyogj :) rosszabb már nem lehet csajszi :D <3
2011. szept. 20. 19:55
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Senkinek nem tökéletes a bőre. Borotva után szinte mindenkinek piros a bőre akinek érzékeny, de ha rednszeresen kenegeted testápolóval, borotválkozás után pedig aloe géllel, akkor az sokat javít a helyzeten. Testápolóval minden este zuhanyzás után kend be.

Kb minden 4. ember ekcémás valamennyire, és a pattanással is megküzd az emberek nagy része.

Én megértem, hogy zavar, énis küzdök mindegyik problémával, amivel te.

De! Az, ha valaki túl sokat foglalkozik a külsejével az egy teljesen belső lelki probléma. Ha szorongsz, gátlásos vagy, nincs elég önbizalmad...stb, akkor az ember hajlamos keresni valami látszólagos okot neki, ilyenek szoktak lenni a túlsúly, a bőrbetegségek...stb, amik egyébként amúgy se a párválasztásban se semmi más sikertelenségben nem játszanak szerepet. Sőt, ha valakinek komoly pszichés problémái vannak, akkor hajlamos még generálni is ezeket, pl én ha stresszes vagyok még a mellkasomon kiütéseket is tudok gyártani.

Gondolom te is észrevetted, hogy akkor foglalkozol legtöbbet ezekkel a dolgokkal, amikor más problémád is van, és amikor éppen jól érzed magad, akkor nyilván nem is gondolsz olyanokra, hogy hú, nekem most van egy gyulladt folt a térdhajlatomban...

Szóval próbáld meg rendbeteni a lelkivilágod és mással múlatni az időt, tudatosan ne foglalkozz ezekkel többet, mint amennyit muszáj (mert tudom, hogy muszáj szertartásosan bekenni fürdés után, különben kisebesedik...stb, de ne erről szóljon az életed, hogy a kis betegségeidet ápolgatod)...

2011. szept. 20. 19:58
 4/4 anonim ***** válasza:

Ez a testkép zavar, igen elterjedt lelki betegség.

Egyébként megértelek, gyerekkorom óta küzdök a bőrbajommal (olyan érdes az egész és úgy néz ki mintha libabőrös lennék, és tele lennék apró pattanásokkal, a karomon és a lábamon). Volt hogy 30fokban is pulóverben ültem, hogy ne lássák, de a mai napig zavar ha megérintenek. vannak rosszabb és jobb időszakaim, de ami segít rajta az a figyelemelterelés, dolgozz, tanulj, vagy csinálj bármit, így nem azon jár az eszed.

2011. szept. 20. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!