Mit csináljak, hogy ne kelljen 2 naponta hajat mosnom?
Nekem is ez volt a bajom amíg az anyukám egyszer hajfestés után megmosta a hajam meleg aztán hideg vízzel. xD Hülyeségnek tartottam, de nekem amíg 2-3 naponta kellett megmosnom a hajam, most már hetente max 1-2x
trükk: meleg vizes hajmosás után öblítsd át hideggel is :)
Másodiknak nincs igaza, heti 3×, vagy maximum 3× szabad megmosni.
Lehet a sampon a ludas. WU2, head and sholders. Nekem ezek váltak be.
Értem,köszi :)
Én is WU2-vel mosom :D
Csak az a helyzet,hogy vállig érő,tépett hajam van,szóval nem nagyon lehet összekötni,meg am se szeretem meg nem is áll jól nekem. :/
Jó levegőjű helyen élőknél, gyerekeknél, száraz bőrűeknél olykor két-három hét is eltelhet két hajmosás között anélkül, hogy közben hajuk ápolatlan hatást keltene. Egyébként általában hetente egyszeri, legfeljebb kétszeri mosás javasolt, néha a frizura kedvéért is beiktatható egy-egy.
Az ennél gyakoribb mosás igénybe veszi a hajat, és kiszárítja a fejbőrt, hacsak nem kímélő, naponkénti használatra is alkalmas samponnal mossuk. A gyorsan zsírosodó hajat akár naponta is lehet tisztítani.
Fontos, hogy mindig a mosási gyakoriságnak és a haj- és bőrtípusnak megfelelő sampont kell választani. A samponokkal szemben támasztott legfontosabb követelmény, hogy kémhatása bőrsemleges, azaz enyhén savas, 5,5 pH-jú legyen.
Ezen túl fontos az egyéni tapasztalat, hiszen lehet, hogy az ismerős által ajánlott termék a mi hajunkon nem válik be; ragadós, fésülhetetlen marad a hajunk. Ez semmiképp sem jó, mert ettől a hajszálak fokozottan sérülnek, roncsolódnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!