Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Hogy borotválkozzak sebek nélkül?

Hogy borotválkozzak sebek nélkül?

Figyelt kérdés
Amikor pengével borotválkozok minden alkalommal legalább 3 helyen vérzek nem is kicsit. Próbáltam lassan csinálni nagyon odafigyelve és próbáltam gyorsan de sehogy se sikerül elkerülni a sebeket. A villanyborotvával meg az a baj hogy nem tövig szedi le a szőrt. Tud valaki segíteni? 17/F
2011. aug. 20. 12:38
 1/5 anonim ***** válasza:

nem tudom,hogy csinálsz-e előtte valamit az arcoddal vagy mi van,de pár lehetőséget leírok(v lehet h nem az arcodxD):

-ha szárazon borotválod akkor azért,azt soha se szabad!

-használj borotvahabot,vagy zselét,az könnyíti tényleg a borotva "siklását" és tövig leszedi:)

-lehet,hogy pattanások,vagy más "rücskök",hegek vannak amik kicsit kiállnak a bőrödből,annak könnyen lekaphatja a borotva a tetejét és akkor vérzik:/

-az is lehet,hogy száraz,vagy nagyon érzékeny a bőröd,ezesetben azt ajánlom,hogy ne használj szárító tonikot(pattanástalanítók többsége szárító),inkább valami arctisztítót megelőzésre és napi többszöri arcmosást hidegvízzel,valamint testápolót is kenhetsz az arcodra(nem borotválkozáskor,csak úgy egyébbként),ami száraz,vagy érzékeny bőrre való:)

-az is lehet,hogy rányomod a bőrödre a borotvát,ez pedig szükségtelen:D

remélem segítettem:D

14/L

2011. aug. 20. 12:54
 2/5 A kérdező kommentje:
Előtte mindig meleg vízzel arcot mosok, a vizes felületre kenem a zselét és nem szoktam rányomni, a pattanásos korszakból meg kinőttem már, nem használok semmit az arcomra. Igazából mindig az áll részen meg a nyak részen vannak sebek, amikor ott húzom a pengét olyan érzés mintha húzná a szőrt :S
2011. aug. 20. 13:14
 3/5 anonim ***** válasza:
te nem figyelted meg apukádat hogy csinálja?:D amikor a nyakát borotválja felfelé néz a fejével, így kisimul a nyaka bőre. amikor pedig az állát akkor így be/felhúzza az alsó ajkait és ott is kisimul a bőr. 14 éves lány voltam. :D
2011. aug. 20. 13:28
 4/5 anonim ***** válasza:
akkor lehet,hogy nem éles a penge,vagy rossz minőségű a borotva...több ötletem nincs:/
2011. aug. 20. 13:41
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, majd próbálgatom amit mondtatok :Đ
2011. aug. 20. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!