Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Első teljes szőrtelenítés az...

Első teljes szőrtelenítés az "alvégen" saját kezűleg, epilátorral?

Figyelt kérdés
Szeretnék beruházni egy epilátorra( egyrészt, mert már unom, hogy szinte naponta kell borotválnom a lábam, a hónaljam és mégis vannak ilyen "kis fekete foltok"). Sem én sem az édesanyám és a családom többi női tagja nem egy "nőcis" nő.(nem azt jelenti, hogy nem adunk magunkra, inkább sportosak vagyunk) Sosem jártunk kozmetikushoz, mert az ottani szolgáltatások nagy részét meg tudjuk oldani otthon magunknak vagy egymásnak. Nos a lényeg, hogy még "teljes" mértékben sosem szőrtelenítettem az intim részeknél(nem is borotváltam/ csak 2x , akkor már másnapra borzalmasan kipattogott, hiába kentem bármivel/, furán hangzik de vágtam ollóval) most szeretném teljesen csupaszra szőrteleníteni. Azért gondoltam az epilátorra, mert úgy hallottam az nem okoz annyi kiütést és precízebben lehet irányítani , mint a gyantát. A gyantázáshoz magamat bambának tartom, kozmetikushoz meg nem szeretnék menni(szégyenlős is vagyok). Nagyon durva lenen epilátorral nekiesni a dolognak? Előtte vágjam le a szőrt majdnem egészen, úgy jobb? Esetleg valamilyen márkát ajánlanátok? Mivel kenjem be előtte/utána, leradírozzam-e előtte a bőrömet ? Valaki, aki epilátorral szőrtelenít, adjatok bármilyen tippet, tanácsot, mindent szívesen fogadok.:)( Amúgy 16 éves vagyok, de szerintem, a kérdésem teljesen kortól független)
2011. aug. 15. 20:42
 1/5 anonim ***** válasza:

Az elsőre nem emlékszem sajnos, hogy mekkora volt a szőr a nemi szervemnél, most inkább meghagyom kicsit nőni, hogy könnyebben kijöjjön. Sajnos a szeméremajkaimat nem tudtam epilállni, mert nekem elkezdtek vérezni a szőrtüszőim.

Utána férfi after shave-t használok és hitőport. Néha kipattogzik, néha nem. Sajnos eléggé foltos maradtam a kezdetekből, de kárpótol, hogy nagyon elkopott a szőr.

2011. aug. 15. 21:09
 2/5 anonim ***** válasza:

Szerintem mindenképp megéri beruházni egy epilátorra. Igaz hogy drága, meg fájdalmas, de a szépségért ugye szenvedni kell... Utána meg ritkul a szőr, és nem kell olyan gyakran szőrtelenítened, mint pl borotválásnál. Nem akarlak megijeszteni, de az első alkalom fájni fog. Nekem néha még a bikinivonal epilálása is eléggé fájdalmas... De a fájdalom enyhítésére vannak különféle praktikák. Amúgy hintőporral, körömvirág kenőccsel kend be az epilált területet. Szerintem a Braun és a Philips márka között válogass. Ja, és előtte vágd ollóval tényleg nagyon rövidre, mert így kevésbé lesz fájdalmas (ha hosszabb a szőrszál, amit kiszed az epilátor, akkor fájdalmasabb). Sok sikert!

16/L

2011. aug. 15. 22:20
 3/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat!:)Még jöhetnek!
2011. aug. 15. 23:20
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem braun van. Jobban bevált, mint a philips. Én azt tudom tanácsolni, hogy rövidebb szőrt epilálj, és először szálirányban. Nem baj ha nem jön ki mind. Később ha már jobban bírja a bőröd, akkor először szálirányba, utána a maradékot ellentétesen. A bőrt előtte tisztítsd meg, ha végeztél utána öblítsd le és kend be valamilyen krémmel. Nem nagy cucc, simán hozzá lehet szokni és jó is szerintem.

Sok sikert! :)

2011. aug. 16. 01:46
 5/5 anonim válasza:
Szia! Én is epilálom az első kegyetlen rossz, én először nem teljesen csináltam epilátorral. Aztán mikor elhatároztam h epiláli foom teljesen akkor neki álltam szemöldök csipesszel kiszedni egyessével. Hosszas meló de hidd el megéri. Azután már nem annyira kellemetlen az egész. Az eredmény nagyon jó, utánna már a többi fáj de elviselhető, hozzá szokik a bőröd :) 16L
2011. nov. 7. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!