Serdülőkori pattanások?
10 éves korom óta erősen pattanásos az arcbőröm, most 17 éves vagyok, nem javult 7 év alatt semmit sem. Kozmetikushoz járok 3 éve rendszeresen, bőrgyógyász által felírt gyógyszereket is szedtem 2 évig, nem használt. Rendszeresen tisztálkodom, arcomat lemosom kímélő arctejjel reggel-este, ha úgy alakul napközben, bőrradírt is használok hetente 1x. Alapozót nyáron nem használok. Az étkezésemre mindig is odafigyeltem, sportolok, szaunázni is eljárok.
A kérdésem az lenne, hogy még mindig serdülőkori pattanásaim lennének? Nagyon régóta ilyen az arcbőröm, és kezdem elveszíteni a reményemet, hogy valaha is (legalábbis az elkövetkezendő 5-10 évben) szép legyen a bőröm.
Mi okozhatja a pattanásokat? Létezik valamilyen komolyabb betegség, ami miatt ilyen régóta sikertelenül küzdök a pattanások ellen?
Bőrgyógyászom szerint ki kellene próbálnom még egy fajta gyógyszert (eddig 5öt próbáltam), de azt rendszeres vérvizsgálat mellett, mivel nagyon károsíthatja a májat. Nem merném bevállalni.
Kozmetikusom szerint lehet valamilyen betegségem van, de nem tudja, milyen irányba induljak el.
Szüleim szerint ezek csak serdülőkori pattanások, majd kinövöm.
Segítsetek, teljesen tanácstalan vagyok..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!