Ha szeretném, hogy ne kelljen kétnaponta hajat mosnom, és összefogom a hajam a köztes időben, míg fokozatosan nyújtom két hajmosás között az időt, gátolom ezt az egész folyamatot azzal, ha fújuk rá hajlakkot?
Nálam kifejezetten ront a helyzeten. Sajnálom, hogy el kell keserítselek de hiába nyújtod az időt úgy is be fog hamar zsírosodni. Annyi ideig az embernek egyszerűen nincs gusztusa zsíros hajjal mászkálni, míg használ is a dolog. Egyszer lementem falura nyaralni rokonokhoz és ott próbáltam ki. Viszont ha kevesebbet fésülöd később zsírosodik. Nem tudom az okát. Talán mert kevesebb káros hatás éri a fejbőrt.
Minden estre is tudom javasolni a szárazsampont. Kb 200 Ft és nem vizket tőle az ember feje, eyg enyhén nedves törülközővel pedig kijön a fehérség a hajból.
hú, köszönöm szépen :) igazából már jó ideje keresem erre a megoldást... eddig nem találtam egy hatásosat se :)
ha akad további ötlet, szívesen várom, és köszönöm előre is! sziasztok
Első vagyok. Azért az érdekes, hogy azóta közel sem zsíros annyira a hajam, mint amíg zsíros hajra való sampont használtam.
Amúgy meg tudományos kutatás bebizonyítatta, hogy a haj öntisztító, csak ezzel a sok sz@rral, amit rákenünk, elvesszük ezt a mechanizmust. Viszont idővel visszanyerhető. Igazából nem is kellene hajat mosnunk, mert a hajunk képes annyira tisztítani önmagát.
Igaz, hogy a hajunk öntisztító de épp ezt írtam, hogy az embernek nincs gusztusa megvárni, míg azzá válik. Ha csak úgy elkezdi valaki vízzel mosni a haját ugyan olyan zsíros lesz, mint ha egyáltalán nem mosná. Ne érts félre kedves hozzászóló nem a módszeredet akarom leszólni, csak próbálok vmi megoldást keresni a kérdezőnek. Leírom pontosan én mit hogy használok, hogy ne törjön a gyenge hajam és ne is zsírosodjon annyira.
Hajat olyan 3 naponta mosok (régen 1,5 - 2 volt) Fructis zsíros tövű száraz végű hajra való samponnal. Eddig ez a vált be a legjobban. Hajmosás után mindig bebalzsamozom, csak egy kicsit és alaposan lemosom. Az előbb említett samponnak van balzsamja is. Ha nagy ritkán megszárítom a hajam akkor sem meleg levegős hajszárítóval, mert ahogy el kezd izzadni a fejbőr megkezdődik a faggyútermelés is. + ki is szárad a haj. Másnap és harmadnap szárazsampon, vagy ha nincs jó a hintőpor is de előre szólok az csak egy napra alkalmas mert viszket tőle a fejbőr. Kicsit tupírozom a hajam, az is el tudja szálkásítani ezért hetente 1X-2X bekenem tojássárgájával a végét és becsomagolom fóliával mondjuk egy zuhanyzás erejéig. Mióta foglalkozok a hajammal sokkal kevésbé zsírosodik és dúsabbnak, egészségesebbnek hat.
a haj úgy öntisztul, hogy kihullik :)
tehát hullik és hullik a zsíros szál is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!