Mennyit ártok azzal a bőrömnek, ha soha nem tisztítom le az arcomat arctisztítókkal, és soha nem hidratálom?
Szóval ennek lenne valamilyen következménye?
És, ha tisztítom azzal segítek vele?
Csak azért merült fel bennem ez a kérdés, mert mi van ha az ilyen termékekkel csak rontunk a bőrünk állapotán? Vagy, ha a termékek miatt kezdünk el hamarabb ráncosodni?
Egyáltalán van valamiféle garancia arra, hogy azok a termékeket amiket használunk azok jók és valóban táplálják a bőrünket? Vagy ezek mind csak haszonszerzések?
MIt gondoltok?
Köszi a válaszokat.
Én csak tiniként használtam ilyen kencéket, akkor volt néhány pattanásom, nem volt olyan szép a bőröm. Olyan 18 éves korom óta semmit nem használok, csak néha néha, ha olyan kedvem van. Csak vízzel tisztítom, és krémezem, mert különben kiszáradna teljesen a víztől. Amúgy semmit. Gyönyörű arcbőröm van szerintem.
Amit írtál, hogy lehet elősegítik az öregedést, van benne valami. Én például a labelloról hallottam, hogy van benne olyan anyag, ami mindig kiváltja, hogy újra kell kenni. Mondjuk én is ezt tapasztaltam, és utáltam. Aztán "leszoktam" a használatáról, és az ajkaimnak sincs semmi baja.
Nekem zsíros az arcbőröm néhol egy kis pattanás és miteszeres az orrom...
nem tudom, hogy nekem kötelező(?) lenne-e arctisztítókat használni...
Ja és minden reggel és este vízzel megmosom az arcom. Reggel hideg vízzel.
Igen, nagyon fontos lenne használnod az arctisztítókat. A rengeteg szennyeződés rárakódik a bőrödre, eltömíti a pórusokat és csak még több pattanásod, mitesszered lesz + a bőröd nem tud levegőzni, megfelelően regenerálódni. Régen volt, hogy nagyon gyakran Pesten voltam (ahol ugye sok a por, szennyezett a levegő). Este lemostam vízzel az arcom, utána még arctisztító tejjel áttöröltem és rendesen elszíneződött a vattakorong. Tehát a víz önmagában nem tisztít elég alaposan.
A belső- külső hidratálás pedig szintén nagyon fontos.
Ha szeretnéd elkerülni a káros anyagokat, (ami érthető), használj natúrkozmetikumokat. Mostmár egyre több gyártó készít természetes alapanyagú termékeket.
És abban mennyire lehetek biztos, hogy azok a natúr termékek biztosan nem tartalmaznak káros anyagokat, csak természeteseket?
:)
Szóval az összetevőkben miket kéne olvasnom, hogy kiszűrjem a nem természetes dolgokat?
Ezen az oldalon nézelődj:
Olyan termékeket keress, amik nem tartalmaznak "piros" összetevőket, lehetőleg csak zöldet, és sárgát.
Az összetevők melletti színek, azt jelzik, hogy mennyire károsak a szervezetre vagy mennyire irritálják a bőrt (a zöld kifejezetten jótékony hatású, a sárga közepes, a piros kifejezetten rossz és káros anyag).
Pl. ennek a Logona arctisztító habnak nagyon jó összetevői vannak, nincs benne semmilyen vegyszer.
Amúgy a Balea Med termékek (fehér csomagolás) is illatanyag, tartósítószer és színezékmentesek, vagyis eléggé bőrbarát kozmetikumok. Ebből találsz arctejet és tonikot is. Kb. 500Ft darabja.
A patikai, kikevert termékek is jók szoktak lenni, nem tartalmaznak felesleges anyagokat és nagyon olcsók.
Meg vannak házilag készíthető lemosók is. Ilyeneket nem csináltam, de neten keress rá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!