Ricinus olajos hajdúsítás? Hogy van ez?
Használom már egy ideje a ricinus olajat. Használata előtt sok infót olvastam róla fórumokon, leírásokban. Az a tapasztalatom, hogy tényleg szebbé teszi a hajat, tehát nekem sokkal fényesebb és selymesebb tapintású lesz tőle, és nem utolsó sorban kicsit szárítja a hajamat, ami valamilyen szinten jó, mert így nem kell naponta hajat mosnom a gyors zsírosodása miatt.
De valaki el tudná nekem magyarázni, hogy hogyan dúsítja a szempillát meg a hajat? Tehát nem értem, hogy most akkor több hajszál nő ki a tüszőből? vagy csak többnek látszik a haj meg a szempilla vagy megemeli vagy mi? :)
Szia!
ÉN is használom a ricinusolajat, a hajammal kapcsolatban hasonló tapasztalataim vannak.
Elkezdtem használni a szemöldökömre és a szempillámra. A szemöldökömön látványos a változás, a szempillámon csak akkor, ha kifestem spirállal, ívesebb, hosszabb. A szemöldökömet tartósan szoktam festeni, amikor elkezdtem olajozni, akkor befestettem, és indult a kúra. Ritka a szemöldököm, és világos, másfél hét kenegetés után ott, ahol eddig sosem, elkezdtek nőni apró kis szőke szálak. A festett szálak közt, ahol kentem. Most három hét után újból befestettem, és hát szembetűnő a változás. :) Nekem használt. Minden este be szoktam kenni a szemöldökömet és a szempillámat vele.
Első vagyok.
A hajam egy hónap alatt nőtt öt centit, a szemöldökömnél másfél hét után vettem észre az apró szálakat. A szempillámat nem is nagyon figyeltem, mert nem szoktam magam sminkelni, de néhány hét (2-3) eltelte után vettem észre a változást. Viszont minden este szigorúan kenem. :D
Első vagyok.
A hajamra hetente egyszer használom. Egy evőkanál olívaolajban vagy étolajban elkeverek két teáskanál ricinusolajat, és ezt rákenem a fejbőrömre, és eloszlatom a hajamon(hátközépig érő hajam van, bőven elég rá). Ráhúzok egy nejlonzacskót, betekerem törölközőbe, és éjszakára rajta hagyom. De van, hogy délután teszem rá, és kb. hat-hét óra hosszáig hagyom rajta. Utána leveszem, és lemosom úgy, hogy kétszer samponnal, egyszer balzsammal.
Nekem nagyon bevált. Volt, ahol azt olvastam, hogy tojássárgájával el kell keverni, de azt is hallottam, hogy az nagyon büdös, úgyhogy én ennél maradtam, és nagyon jó tapasztalataim vannak ezzel kapcsolatban.
5 centi?:O A mindenit!:D De jóóó lenne, ha mkinél így lenne, minden esetre kipróbálom hajon (mit veszíthetek)...:D
De még egy olyna kérdésem lenne, hogy neked milyen a hajad? tehát alapba fested, meg vasalod vagy csavarod vagy bmi?? Mert nekem ugye szőke is,meg heti 2x vasalom is...és lehet attól is nől lassabban!
én 1 hónapja használom a ricinus olajat. ricinus + oliva olaj. jó sokat készitek belőle, először a hajtövemet kenem be festő ecsettel :), majd az egész hajamra is öntök és jól elmasszírozom.zuhanysapkát meg egy téli sapkát teszek a fejemre, így alszom. én is kétszer samponozok egyszer balzsamozok. de én még sajnos nem vettem észre semmilyen gyorsabb növekedést. az tény hogy sokkal szebb a hajam tőle, de nem nőtt még ettől.
(nekem nemrég szőkített volt a hajam és 1,5 havonta vágattam belőle, mert ugye mindenki azt mondja h frissül a haj és gyorsabban nő. na már most nemrég utána olvastam ennek a dolognak és nagyon elszomorodtam, mert nem igaz. 3 éven keresztül mindig vágatgattam a hajamat egy kicsit, hogy hátha nő...mostmár egy féléve nem vágatok a végéből...és elkezdett nőni :))
csak tanácsként írtam le, hogy nem kell mindig hinni az ilyeneknek, hogy gyorsabban nő ha mindig vágatod. nekem is ezt mondta a fodrászom és én elhittem, sajnos.egyre csak rövidebb lett a hajam. nem azt mondom hogy nem kell vágatni, mert jó néha levágatni a töredezett részeket,de ettől nem fog nőni.
reménykedem, hogy mostmár elkezd nőni, mert szeretnék hosszabb hajat. úgyhogy bízom a ricinusban :)
21:41-es vagyok.
A hajam festett (mondjuk amíg használtam az olajat nem festettem, hogy lássam, mennyit nőtt), hetente két-háromszor egy picit megvasalom, hogy szépen álljon, de van, hogy estére becsavarom. Olyat nem szoktam, hogy reggel csak megfésülködök, és áll, ahogy áll, vagy kivasalom, vagy kicsit bepermetezem vízzel, rátekerem hajcsavaróra és megszárítom, vagy csak egyszerűen felkötöm, szóval igénybe van véve, de nem látszik meg rajta. Én nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a szerre. :)
Hát szerintem van benne igazság, én is kb 2 havonta szoktam vágatni belőle...és kell is, mert azért valamennyire törött a vége közbe, ha én nem vágatnám a hajam mondjuk fél évig...hát asszem akkor elsnék nagyot, hogy egyszerre mennyit kell vágni!
Amúgy meg a haj mindig nől...pláne aki festi a haját tudja, hiszen van lenővés...csak ha az alja csúnya le is törik..:) Ezért kell vágatni belőle, hogy szép legyen a vége..és vigyázni rá!:)
Am ezt hol olvastad? És annak mi volt a lényege, hogy miért jó, ha nem vágatod??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!