Mi okozza a pattanásokat?
Figyelt kérdés
2006. okt. 24. 19:05
11/27 anonim válasza:
hat a valaszt nem igazan tudom, de nekem altalaban akkor van mikor menstrualok ... (vajon mert?)
12/27 Oriflame Fruzsi válasza:
A pattanásokat, bármennyire sokan nem hiszik sokszor a tejérzékenység is kiváltja. Tpasztalatból mondom, mivel fiam kamaszként pattanásos volt és miután a tejfogyasztást abbahagyta a pattanásai is eltüntek.
15/27 anonim válasza:
azóta szerintem már megküzdött a pattanásokkal :D
16/27 anonim válasza:
hormontermelődés, zsíros bőr, stressz stb...
17/27 anonim válasza:
Felnőtt (nem pubertás-)korban
1. rossz fogak, nálam is ez okozta a problémát. Lehet egy rosszul betömött fog is, ami amúgy nem fáj
2. tejivás, húsevés - manapság a haszonállatokat nagyon komoly mennyiségű hormonnal és antibiotikummal kezelik, ezért ezt érdemes a lehető legminimálisabbra csökkenteni
3. egyéb mesterséges hormonok, pl. xeno-ösztrogének (csapvízből, permetezett zöldségből, palackos innivalók, stb.)
4. parabéntartalmú kozmetikumok, tisztálkodószerek használata, ami egyébként kapcsolódik az előző ponthoz.
Pubertáskorban a hirtelen megváltozott hormonháztartás, ezzel sajnos nem lehet mit kezdeni.
20/27 anonim válasza:
Es meg mindig nem tudjuk a pontos valaszt ra! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!