Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mikor menjek szőrteleníteni?

Mikor menjek szőrteleníteni?

Figyelt kérdés

12 éves vagyok és nagyon szőrös a lábam, az izém meg a kezem is

szeretnék menni és az osztályból 1 valaki volt csak

2009. febr. 13. 09:55
 1/5 anonim válasza:
Szerintem még elég korai, de ha nagyon zavar, vehetsz szőrtelenítő krémet, azt otthon is meg tudod oldani. A gyantázás elég fájdalmas dolog, az én lányom is ennyi idős, neki sem engeném a gyantát, de a hónalját már ő is borotválja, mert zavarja, hogy úszás alatt látszik.
2009. febr. 13. 10:04
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Szerintem még ne nagyon kezdd el ezt a szőrtelenítős témát, mert nagyon macerás és később csak rosszabb lesz. Örülj, hogy most még nem "kötelező."

Intim részen, tehát ott lent még egyáltalán nem kell, csak ha téged rettenetesen zavar. De azzal számolj, hogy ha szőrteleníted amikor nő szúrni fog, piros pöttyök lesznek, viszket majd és esetleg a szőr is benő. És 2 naponta legalább kell majd... ja és a szőr egy védelmi vonal, ami miatt nehezebben jutnak be a bacik.

Gondolom egy ideig még nem élsz szexuális életet, tehát nem érdemes ezzel foglalkoznod. Ha esetleg már kilóg a bugyidból, akkor vegyél egy jó minőségű borotvát, esetleg egy csomag jó minőségű (gilette, wilkinson- természetesen női) eldobható borotvát. És csak 2 oldalt a bikinivonalnál szedd le, hogy ne lógjon ki a bugyidból mert azért tényleg beszólhatnak egyes lányok pl. tesióra előtt az öltözőben.

A kezedet ne szőrtelenítsd, nekem is nagyon szőrös, tudom, hogy kellemetlen, de ne zavarjon sok lánynak olyan. Ha valaki megszól emiatt mondd meg neki, hogy amíg te nem szólsz be neki a nagy orra, görbe lába, elálló füle, rossz foga stb. miatt addig legyen szíves megtartani magának a véleményét. Vagy ha éppen nem jön ki a szádon akkor csak annyit mondj, bunkó. és hagyd ott.

A lábadat szőrtelenítheted, ha már nagyon zavar és nyáron kilátszik. Szerintem egyeztess anyukáddal, hogy szeretnéd szőrteleníteni, mondd el, hogy csak ott mert muszáj mert nagyon kellemetlen tesióra előtt amikor mindenki látja. Meg fogja érteni, mondd el, hogy tudod, hogy korainak tűnhet, dehát mindenki látja zavar téged. Esetleg mutasd meg neki ezeket a válaszokat, amiket mi írunk.

Én a lábamra epilátort vettem 7-8 ezer volt ez egy középkategóriás. Eleinte fájdalmas de még mindig jobb megoldás. Szóba jöhet még a borotva, vagy a szőrtelenítő krém pl opilca barackmagkivonatos. Az érzékeny bőrre is megfelel.

Hónaljadat is szőrtelenítheted ha zavar, oda is elég egy borotva vagy krém. Gyanta nagyon fáj, szerintem jobban mint az epilátor.

Máshol még ne szőrteleníts, mert utána már mindig kell.

Ja és az tévedés, hogy a borotvától erősödik a szőr, ha valakinek mégis akkor az is csak nagyon kicsit, de az nem lényeges. Legtöbb embernek nem erősödik tőle. Ha úgy tapasztalod, hogy mégis akkor azt vedd figyelembe, hogy ilyenkor amúgy is erősödhet még, tehát nem a borotvát kell okolni, hanem az állhat a dolog mögött, hogy serdülőkorban vagy. Nekem eleinte szőke szőreim voltak aztán feketék és most barnák, a karomon pedig megint kezdenek szépen szőkülni. Persze ez testrészenként változó. Ja és még csak 19 vagyok, de a kezem már szinte szöszi :)))

2009. febr. 13. 11:04
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem hinném, hogy korai lenne, ma már minden egyre korábbra tolódik, és egy szempont van: ha Téged zavar. Az "izédet" nem kell sztem fullon szőrteleníteni, úgysem látja még hapsi, de a láb, hónalj az más, csak nyugodtan. Én epilátort ajánlok, mert már 0,5 mm-től kitépi, a fájdalom csak elsp néhány alkalommal rossz, és szép, sima lesz mindened.
2009. febr. 13. 11:48
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Hát én kb 12 éves koromban kezdtem el a lábszőrtelenítést krémmel. Soha többet, mire 16 lettem, olyan erős, vastag, sok, fekete szőröm lett h gusztustalan. Persze ebben közrejátszanak a hormonok meg ilyesmi, de tuti h a krém is beleszólt. Amióta gyantáztatom (illetve a pontos megnevezése a cuccnak cukorpaszta - nem teljesen olyan mint a gyanta- ) sokkal ritkább, gyengébb a szőr...a karomon már alig van. Mellesleg gondoljatok bele mi lehet a krémekben, ha a szőr anyagát feloldja? A bőrödnek is árt...legalábbis én csomószor kipattogtam. Ha ennyire zavar,beszéld meg anyukáddal és gyantáztass vagy epilálj. Az "izédet" meg egyelőre kíméld:D
2009. febr. 14. 14:47
 5/5 anonim ***** válasza:
Hűű, krémet semmiképpen ne. Gondolj bele, hogy mi van egy krémben, ami lemarja a szőrt a bőrödről...
2009. febr. 15. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!