Mikor menjek szőrteleníteni?
12 éves vagyok és nagyon szőrös a lábam, az izém meg a kezem is
szeretnék menni és az osztályból 1 valaki volt csak
Szia.
Szerintem még ne nagyon kezdd el ezt a szőrtelenítős témát, mert nagyon macerás és később csak rosszabb lesz. Örülj, hogy most még nem "kötelező."
Intim részen, tehát ott lent még egyáltalán nem kell, csak ha téged rettenetesen zavar. De azzal számolj, hogy ha szőrteleníted amikor nő szúrni fog, piros pöttyök lesznek, viszket majd és esetleg a szőr is benő. És 2 naponta legalább kell majd... ja és a szőr egy védelmi vonal, ami miatt nehezebben jutnak be a bacik.
Gondolom egy ideig még nem élsz szexuális életet, tehát nem érdemes ezzel foglalkoznod. Ha esetleg már kilóg a bugyidból, akkor vegyél egy jó minőségű borotvát, esetleg egy csomag jó minőségű (gilette, wilkinson- természetesen női) eldobható borotvát. És csak 2 oldalt a bikinivonalnál szedd le, hogy ne lógjon ki a bugyidból mert azért tényleg beszólhatnak egyes lányok pl. tesióra előtt az öltözőben.
A kezedet ne szőrtelenítsd, nekem is nagyon szőrös, tudom, hogy kellemetlen, de ne zavarjon sok lánynak olyan. Ha valaki megszól emiatt mondd meg neki, hogy amíg te nem szólsz be neki a nagy orra, görbe lába, elálló füle, rossz foga stb. miatt addig legyen szíves megtartani magának a véleményét. Vagy ha éppen nem jön ki a szádon akkor csak annyit mondj, bunkó. és hagyd ott.
A lábadat szőrtelenítheted, ha már nagyon zavar és nyáron kilátszik. Szerintem egyeztess anyukáddal, hogy szeretnéd szőrteleníteni, mondd el, hogy csak ott mert muszáj mert nagyon kellemetlen tesióra előtt amikor mindenki látja. Meg fogja érteni, mondd el, hogy tudod, hogy korainak tűnhet, dehát mindenki látja zavar téged. Esetleg mutasd meg neki ezeket a válaszokat, amiket mi írunk.
Én a lábamra epilátort vettem 7-8 ezer volt ez egy középkategóriás. Eleinte fájdalmas de még mindig jobb megoldás. Szóba jöhet még a borotva, vagy a szőrtelenítő krém pl opilca barackmagkivonatos. Az érzékeny bőrre is megfelel.
Hónaljadat is szőrtelenítheted ha zavar, oda is elég egy borotva vagy krém. Gyanta nagyon fáj, szerintem jobban mint az epilátor.
Máshol még ne szőrteleníts, mert utána már mindig kell.
Ja és az tévedés, hogy a borotvától erősödik a szőr, ha valakinek mégis akkor az is csak nagyon kicsit, de az nem lényeges. Legtöbb embernek nem erősödik tőle. Ha úgy tapasztalod, hogy mégis akkor azt vedd figyelembe, hogy ilyenkor amúgy is erősödhet még, tehát nem a borotvát kell okolni, hanem az állhat a dolog mögött, hogy serdülőkorban vagy. Nekem eleinte szőke szőreim voltak aztán feketék és most barnák, a karomon pedig megint kezdenek szépen szőkülni. Persze ez testrészenként változó. Ja és még csak 19 vagyok, de a kezem már szinte szöszi :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!