Őszintén név nélkül valljátok be. Ti milyen sürün fürdötök? És mi a véleménytek erről a modern kori elterjedt szövegröl hogy minden nap kell?
Ilyenkor hideg időben 2naponta, mert olyan száraz a bőröm, hogy szó szerint porzik, a víz meg ugye szárít, és nálunk nagyon kemény a víz. Nyáron minden nap, és ritkán 2szer is.
Igaza van az egyik hozzászólónak, az orvosok nem ajánlják napi 2szeri fürdést (kivéve kemény fizikai munka), mivel tönkreteszi a bőrt. Egyébként itt a média is eléggé bűnös azzal, hogy ilyen olyan tusfürdőket, szuper krémeket reklámoz, amire nem is lenne szükségünk, ha nem vinnénk túlzásba a higiéniát.
De azt aláírom a bidé egy remek találmány:-)
10 nap????????? te jézus isten...... van párod? megnézném már ne is haragudj amikor orálisan kielégit 10 nap fülledés után. ahhoz azért gyomor kell már ne haragudj...
én mindig zuhanyzok reggel, este + ha megyek valahova, ha a párommal vagyok előtte mindeképp! érdekes, hogy én 2 napp nem fürdés után elásnám magam a szégyentől!!!
gratulálok.
Utolsónak igaza van!
Nem attól lesztek igényesek, hogy naponta 20x fürödtök, és 5 percenként kezet mostok minden sz*rért (mert megfogtam a kilincset, mert megsimogattam a macskát, mert kimentem a lakásból, meg mert, mert mert...)
Tudjátok hogy hívják ezt? Tisztaságmánia. Ismerek nem egy ilyen ember, aki komolyan, mindig minden sz*rért mossa a kezét, mint egyőrült, ráadásul tűz forró vízzel hogy "elpusztuljanak a bacik". Olyan ekcémája lett, hogy csak na, a bőr olyan a kezén, mintha rohadna, szürke és repedezett, undorító...De továbbra se hagyja abba. Ez beteges. Arról nem is beszélve hogy az ilyen embereket a hátuk mögött kinevetik, vagy szörnyülködnek rajta, az együttélés velük meg egyenesen elviselhetetlen.
A napi hajmosásról is megvan a véleményem, pláne azért, mert mint fodrász, tökéletesen tisztában vagyok vele, és naponta látom hogy mit eredményez a napi hajmosás. Az ilyen embereknek egészen elvékonyodik a haja, és nagyon erősen hullik, köznyelven szólva (van 3 szál haja), a fejbőre pedig olyan erősen küzd a napi mosás ellen, olyan erővel próbálja a savköppenyt visszatermelni, hogy 5-6 órával a hajmosás után már tiszta zsír a hajuk. Én is azt mondom hogy le kell redukálni a hajmosások számát heti 1-2re, az az egészséges, és az eredményez szép hajt, és egészséges fejbőrt.
Szerintem az alapvető higiénia a heti 1-2x hajmosás, napi 1x fürdés, kézmosás meg mosdóhasználat után, illetve evés előtt-után, amennyiben kézzel eszel (pl szendvicset). Egyébként meg ha koszos lett. Gondolom senki se nyúlkál csak úgy amúgy a szájába, hogy bármit elkaphasson...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!