Nagyon pattanásos az arcom és nagyon árt a bőrnek ha 14 évesen minden reggel lealapozom?
Szerintem is csak ront a helyzeten, valóban eltömíti a pórusokat, réteget képez, ezért nem jut levegőhöz a bőr, ráadásul a por és egyéb kosz ami a városi levegőben száll és egyébként is szaporítja a mitesszereket, még jobban bele-/rárakódik az alapozóba. Anno nálam kimondottan fokozta a problémát.
Javaslom a napi 2-3 meleg vizes arcmosást, az nekem segített, esetleg kérdezd meg a kozmetikust, milyen szappant ajánl hozzá. A forró vízbe áztatott kamilla gyulladáscsökkentő, és kellemes tud lenni, mondjuk hetente (de ne túl forrón használd).
Amit még tudok említeni, és okozója lehet az az étrenddel és alvással kapcsolatos (így az immunrendszerrel is). Pl. ha kipihentebb, frissebb vagy, a bőröd is az lesz.
Ne is figyelj azokra, akik esetleg cikiznének emiatt, hiszen mitől mérvadó a véleményük? Legyél ápolt, de ne feszengj ilyenek miatt. Az alapozó amúgy sem egyenlő ápoltság. Bár ha szeretnéd, használd, csak mértékkel :)
Menj el bőrgyógyászhoz, ír fel megfelelő szereket, az sokat segít (de akár csak egy normális háziorvos is).
Ha alapozót akarsz használni, én ajánlom neked a gyógykorrektorokat. Ezt is tud adni a bőrgyógyász, vagy megmondja milyet vegyél és hol. Kicsit drága (mint egy "jobb" alapozó), de segíti a bőr regenerálódását, antiallergén, kevesebb lesz tőle a pattanás is, és elég vékonyan felkenni. Nekem legalábbis bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!