Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Nagyon pattanásos az arcom és...

Nagyon pattanásos az arcom és nagyon árt a bőrnek ha 14 évesen minden reggel lealapozom?

Figyelt kérdés
2009. febr. 7. 19:15
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
56%
Nem is értem, miből gondoljátok, hogy az alapozó nem tömíti el a pórusokat. egyértelmú, hogy eltömíti nagyokosok, csak a gyártó nyílván nem úgy fogja reklámoztatni a termékét, hogy használd ezt, bár eltömíti a pórusaidat, de amúgy kurv@jó? ha bármit felkensz a bőrödre, az megül a pórusokban, és ezt belátni elég a józan paraszti ész is. tökmindegy, hogy sarat, meszet, arckrémet, vagy alapozót kensz-e rá.
2009. febr. 9. 13:00
 12/18 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat havonta egyszer járok kozmetikushoz de az sem segít.azért alapozpm mert nagyon csúnyának érzem magam anélkül. de már egyre kevesebbet kenek rá és hétvégéken nem használok meg ha hazajövök a suliból akkor is lemosom.én is olcsó alapozót használok nincs pézem drágábbra
2009. febr. 9. 19:34
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is csak ront a helyzeten, valóban eltömíti a pórusokat, réteget képez, ezért nem jut levegőhöz a bőr, ráadásul a por és egyéb kosz ami a városi levegőben száll és egyébként is szaporítja a mitesszereket, még jobban bele-/rárakódik az alapozóba. Anno nálam kimondottan fokozta a problémát.

Javaslom a napi 2-3 meleg vizes arcmosást, az nekem segített, esetleg kérdezd meg a kozmetikust, milyen szappant ajánl hozzá. A forró vízbe áztatott kamilla gyulladáscsökkentő, és kellemes tud lenni, mondjuk hetente (de ne túl forrón használd).

Amit még tudok említeni, és okozója lehet az az étrenddel és alvással kapcsolatos (így az immunrendszerrel is). Pl. ha kipihentebb, frissebb vagy, a bőröd is az lesz.

Ne is figyelj azokra, akik esetleg cikiznének emiatt, hiszen mitől mérvadó a véleményük? Legyél ápolt, de ne feszengj ilyenek miatt. Az alapozó amúgy sem egyenlő ápoltság. Bár ha szeretnéd, használd, csak mértékkel :)

2009. febr. 12. 19:55
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Menj el bőrgyógyászhoz, ír fel megfelelő szereket, az sokat segít (de akár csak egy normális háziorvos is).

Ha alapozót akarsz használni, én ajánlom neked a gyógykorrektorokat. Ezt is tud adni a bőrgyógyász, vagy megmondja milyet vegyél és hol. Kicsit drága (mint egy "jobb" alapozó), de segíti a bőr regenerálódását, antiallergén, kevesebb lesz tőle a pattanás is, és elég vékonyan felkenni. Nekem legalábbis bevált.

2009. febr. 12. 21:40
 15/18 anonim válasza:
51%
Igen,nagyon árt.Nem tud lélegezni a problémás bőr.Ne egyél mű ételeket,csak természeteseket!Pepsi,Cola,egyébb édesség,sok zsíros kizárva!Egyél sok gyümölcsöt és zöldséget!Sportolj!
2009. febr. 16. 23:05
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Igen a sportot el is felejtettem írni, nekem az is sokat javított rajta! Mintha az ember kiizzadná a méreganyagokat!
2009. febr. 17. 09:56
 17/18 anonim ***** válasza:
A régebbi alapozók eltömítik a pórusokat, de az újak nem. Úgymond lélegzik alatta bőr, mert laza szerkezetűek... Nekem is van kb 2000-3000 ft volt és nagyon szeretem... Nem a legmárkásabb, de az is jó.
2009. aug. 30. 14:19
 18/18 anonim ***** válasza:
Még mindig van aki hisz a reklámoknak..
2009. aug. 30. 18:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!