Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » 14 éves lánynak írna fel...

14 éves lánynak írna fel bőrgyógyász gyógyszert ha csúnya a bőre?

Figyelt kérdés
Mindig nyomkodom és tiszta seb... rettentően megnehezíti az életem.. emiatt nem alszom a barátnőimnél, kínos ha tesinél megizzadok, nyári fürdés felejtős.... csak az érti meg mért vagyok így elkeseredve aki ebben a cipőben járt már.szeretnék elmenni bőrgyogyóhoz hogy írjon fel gyógyszert rá, de anyum azt mondta lehet h nem elég csúnya ahoz hogy gyógyszert adjon... szerintetek? illetve a gyógyszer a bőröm zsírosságán is segít?
2011. jan. 19. 18:52
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

OK, neked is igazad van, bocs, csak hirtelen úgy tűnt, hogy anyukád nem segít eléggé a bőröd kezelésében. Tisztáztuk a félreértést, zárjuk le az off-ot! :)

---------------------------------------------

Igazából nagyon sok lehetőség van még a bőrproblémák enyhítésére. Először is, ami tényleg csak rajtad múlik, hogy megálld, hogy piszkáld a pattikat!!!! A piszkálás nagyon sokat ront a helyzeten.

A csalántea vértisztító hatású, lehet teaként inni és lemosni is vele a bőrt. Hegekre én az Aloe Verát ajánlom, gyorsítja a sebgyógyulást.

Ezeken kívül nagyon sok szintetikus és természetes anyag van még, amit ajánlhat a bőrgyógyász és segíthet.

A gyógyszerrel tudod az a baj, hogy hormongyógyszer, ezért tényleg csak nagyon súlyos esetben írják fel. Egy fiú osztálytársam kapott annak idején súlyos aknés bőrre gyógyszert, szegény nagyon megszenvedte, tiszta cserepes lett a szája, tényleg brutál gyógyszer volt. Lányismerősöm is szedett gyógyszert a bőrőre (Roaccutan) volt a neve, ez annyira erős gyógyszer, hogy kötelező (!) mellé fogamzásgátlót szedni, mert ha teherbe esik, miközben ezt szedi, beteg lesz a baba. Gondolhatod, milyen brutál gyógyszer...

Ami nem olyan drasztikus és gyógyszer az a fogamzásgátló, ami segít a bőrproblémán, de ahhoz meg még kicsi vagy.

Szóval mindenképpen maradnak a külső szerek, tényleg rengeteg féle van, meg kell találni, ami neked a legjobb.

26/N

2011. jan. 19. 19:37
 12/13 A kérdező kommentje:
értem, köszönöm!:(
2011. jan. 19. 20:44
 13/13 anonim ***** válasza:

mivel krémet adtak a kérdezőnek,el akart meni h gyógyszer írjanak fel amit a száján vesz be..szerintem tökre érthető volt a megfogalmazás.

és menj el a bőrgyógyászhoz és mondd hogy gyógyszert kérsz,mert sokszor az orvosok sem tudják mi a jó;)

2011. jan. 19. 23:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!