Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Zsírosodik a hajam. Mit...

Zsírosodik a hajam. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Egy ideje nagyon durván zsírosodik a hajam. Annyira, hogy ha azt akarom, hogy minden nap friss legyen, akkor ahhoz naponta kell hajat mosnom. Ha másnap nem mosok hajat, az már látszik rajta, szóvál már másnap csöpög zsírtól. Ne mondjátok, hogy mossak ritkábban hajat, mert így ilyen zsírosodósan az lehetetlen, mert így nem járhatok emberek közé, főleg meg dolgozni. Szerintem az lenne az ideális, ha mondjuk hetente csak max 2x kellene hajat mosnom. De hogy juthatnék el erre a szintre? Most a Nivea zsíros hajra való sampont próbáltam ki és golf zsíros hajra való balzsamot használok mellé. Jó lenne, ha tudnátok tanácsot adni!
2009. jan. 30. 19:09
 1/6 anonim ***** válasza:
mindig egyfajta balzsamot és sampont használj. a balzsamot ne kend a fejtetődre, csak ahonnan a lófarok kezdődik.
2009. jan. 30. 19:17
 2/6 anonim ***** válasza:
Én úgy halottam, hogyha a sampon legalább 10 percig a hajadon van akkor az száritsa. Nem tudom használ-e úgy de érdemes kipróbálni, persze ez nem egyik napról a másikra megy, legalább 2 hétig csináld és utána meglátod használ-e vagy sem.
2009. jan. 30. 19:50
 3/6 anonim ***** válasza:

Egyrészt ne használj annyi sampont,balzsamot,lakkot,zselét... sampont higisd fel!

Ha folyamatosan mosod a hajad, minden nap egy nagy adag samponnal csak irritálod a fejbőröd, így magától zsírosodik.

Próbáld ki az ecetes hajöblítést! 1 liter víz+egy kiskanál háztartási ecet a receptje,ha jól emlékszem.

Ha nem változik szerintem érdemes egy bőr vagy hajgyógyászt felkeresni.

2009. jan. 30. 19:54
 4/6 anonim ***** válasza:

Sok sampon direkt zsírosatja a fejbőrt, hogy többet vegyél belőle...

Állj rá egy semleges samponra (pl. ami a hajad színére van), és a fodrásznál ritkíttasd meg a hajad. Nekem nagyon sűrű, ezért befülled a fejbőröm. Mióta ritkítattom, azóta nincsenek bajok vele.

2009. jan. 30. 22:20
 5/6 anonim ***** válasza:
Hasznalj Revalid sampont vagy balzsamot vagy hajpakolast... Ez nekem nagyon bevallt zsiros hajra. Meg naponta fujj a hajadra kicsi hajlakkot az is szaritsa :)
2009. jan. 31. 08:29
 6/6 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszönöm a jó tanácsokat, ki fogom próbálni őket.
2009. jan. 31. 10:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!